Jak przygotować grzyby do spożycia? Suszenie, gotowanie, mrożenie krok po kroku
Jak przygotować grzyby do jedzenia, by były smaczne i bezpieczne? Jak je oczyścić? Sposobów na przygotowanie grzybów do suszenia czy mrożenia jest kilka....
Nalewka z pigwy, pigwówka z miodem - przepis babci
Nalewka z pigwy. Oto przepis babci. Jak zrobić nalewkę z pigwy i pigwowca! Jak zrobić pyszną pigwówkę z miodem. Oto sprawdzona receptura. Ma niepowtarzalny smak...
PLUSBędziemy jeść mięso bez zabijania zwierząt. Rewolucja zacznie się pod Krakowem!
Korzyści z produkcji sztucznego mięsa są różne: etyczne (nie zabijamy zwierząt), ekologiczne (tradycyjna produkcja mięsa dewastuje środowisko), kulturowe i - w...
Sernik sezamowy z chałwy i sezamków
Sernik sezamowy z chałwy i sezamków - przepis. Specjalnie dla Czytelników „Expressu Ilustrowanego”, Asia Banad, pasjonatka cukiernictwa, autorka strony...
8 produktów, których lepiej nie myć, bo możesz zaszkodzić swojemu zdrowiu!
Większość ludzi ma swoje nawyki – te gorsze i lepsze. Jednak są takie przyzwyczajenia, które nie do końca są dobre i uzasadnione. Do nich właśnie należy mycie...
Fotografia kulinarna w wykonaniu szczecińskiej fotografki
Niech pierwszy rzuci kamień, ten co chociaż raz nie zrobił zdjęcia swojego śniadania czy obiadu. Smartfony, wspólnie z mediami społecznościowymi, sprawiły, że...
Jak ukisić ogórki i naszykować kluski ze skwarkami? PRZEPISY
Nie każdy potrafi porządnie ukisić ogórki. Wiadomo, że to wymaga już odrobiny kuchennych umiejętności. Ile dodać chrzanu, zalewać zimną czy gorącą wodą? Na te...
Takie kuchnie mają znani kucharze! Oto królestwa Gessler, Starmach i Makłowicza
Zastanawialiście się kiedyś, w jakich kuchniach gotują mistrzowie? Jak wyglądają domowe królestwa najbardziej znanych mistrzów kuchni? Postanowiliśmy sprawdzić,...
Przepis na pyszne i domowe ciasto marchewkowe
Przepis na ciasto marchewkowe jest łatwy. Ciasto będzie wilgotne, aromatyczne i przepyszne. Udaje się wyśmienicie! Do tego jest z orzechami i lukrem - palce...
Czego nie wolno wkładać i podgrzewać w kuchence mikrofalowej?
Mikrofalówka to urządzenie, które w szybki i łatwy sposób podgrzewa i rozmraża gotowe dania. Jej użytkowanie wydaje się dziecinnie proste, ale czy wiecie, że...
PLUSEwa Wachowicz wkroczyła w fajniejszą część swego życia
Do dziś dostaje poważne propozycje polityczne przy okazji kolejnych wyborów. Woli jednak oddawać się swej wielkiej pasji – gotowaniu. Kontynuuje w ten sposób...
Przepis na chleb na drożdżach świeżych i suchych - jak zrobić domowy?
Prosty przepis na chleb, który samodzielnie zrobicie w swoim domu! Łatwy w przygotowaniu i pyszny w smaku. Nie lubicie chleba z marketu, a może na sklepowej...
Robert Makłowicz - koneser Beskidu Wyspowego, kliszczackich tradycji i sapki
To, że zna się na historii i na kuchni wiadomo było od dawna i wszystkim. Nie wszyscy wiedzieli, że jego miłością oprócz Krakowa i Chorwacji, są Myślenice i...
7 skutecznych metod na czyszczenie blachy z piekarnika!
Dbając o zdrowie swojej rodziny, coraz więcej dań przygotowujemy w piekarniku. Potrawy pieczone są zdrowsze i lepiej smakują. Przygotowując takie dania,...
Jadłem czipsy z koników polnych i żaby na patyku
Seweryn Gałysz, podróżnik, miłośnik dobrego jedzenia, założyciel Klubu Kulinarnego Podróżnika w Wieprzu, opowiada o smakach świata. Tropikalna guava czy steki z...
Bydgoszczanka najpiękniej na świecie zdobi torty
Drobna i uśmiechnięta bydgoszczanka o kasztanowych włosach. Aż trudno sobie wyobrazić, jak prawdziwym, chirurgicznym skalpelem wycina figurki do swoich...
Śledź po japońsku, ryba po grecku. Zjesz je tylko w Polsce!
Śledź po japońsku, ruskie pierogi, ryba po grecku... Wróciliśmy z wakacyjnych, zagranicznych wojaży. Nachodzi nas chętka, by urozmaicić naszą typowo polską...
ABC Sushi. Co wiesz o tym japońskim przysmaku? QUIZ
Pokochaliśmy sushi - zamawiamy je w restauracjach, kupujemy w supermarketach, ba, nawet robimy je sami w domowym zaciszu. Jest to potrawa o długiej tradycji i...
Jak jadano w XVII wieku w Polsce? Mamy dawne receptury! [PRZEPISY]
Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, odtworzył przepisy z siedemnastowiecznych książek kucharskich. Comber z miodownikiem,...
Jak przygotować gęś? Sprawdź przepisy na gęsinę!
11 listopada, w Dzień Świętego Marcina w Polsce przygotowuje się potrawy z gęsi. Jak przyrządzić gęsinę? Sprawdźcie ciekawe przepisy na gęsinę.
Dodano godzina temu w kategorii Domki letniskowe
Dodano 3 godziny temu w kategorii Sklep meblowy
Dodano wczoraj w kategorii Hotel
Dodano wczoraj w kategorii Odzież