Ryba towarem luksusowym? Ceny ryb na Święta Bożego Narodzenia 2021
W kraju mierzymy się z rekordową inflacją. Ceny rosną w zastraszającym tempie. GUS podaje, że stopa inflacji ostatni raz była tak wysoka 20 lat temu. Nie ulega...
Kiedyś bułka i banan, teraz... kiszonki! Oto recepta polskich kajakarek na sukces
Polska kadra kajakarek odwiedziła dolnośląskie gospodarstwo Sznajderów w Karnicach koło Żmigrodu, by poznać tajniki kiszenia. Niedawno trener kajakarskiej...
Co najczęściej zamawiamy na dowóz? Ile wydajemy?
- To co zauważyliśmy w trakcie pandemii, to przede wszystkim to, że znaczna część restauracji wprowadziła dowóz swoich posiłków- tłumaczy w rozmowie z Agencją...
Oto 6 prostych sposobów, by nie marnować jedzenia i kupować taniej
"Do marketu po podstawowe zakupy to nie ma po co wchodzić bez co najmniej 200 złotych", żali się klientka innej stojącej za nią w kolejce do kasy. Żywność...
Jak działa na nas kawa, czekolada i alkohol? Opinia najlepszego na świecie kardiologa
Długoletni naczelny European Heart Journal, czasopisma poświęconego medycynie sercowo-naczyniowej, wydał werdykt: czy wino, czekolada i kawa są dla ciebie...
Co na balkon a co do piwnicy? Przechowywanie warzyw i owoców zimą
Marchewki prosto z ogródka, jabłka z sadu i cebulka z działki mogą smakować dobrze nawet zimą. Na świeżość owoców i warzyw ma wpływ miejsce, w którym je...
Restauracja Lewandowskiego zachwyca. Zobaczcie menu, ceny i zdjęcia lokalu Nine's
Robert Lewandowski otworzył restaurację Nine's. Serwuje w niej steki, burgery i kurczaki oraz krewetki. Nowa restauracja Roberta Lewandowskiego Nine's mieści...
PLUSROZMOWADietetyk radzi: Dieta na jesień. Co jeść, aby wzmocnić odporność?
Rozmowa z Ewą Muszyńską, dietetykiem z Centrum Dietetycznego Naturhouse z Rzeszowa.
Pyszne dania z gęsiny. Zobaczcie, jakie potrawy można przyrządzić z tego mięsa
Gęsina stała się naszą marką regionalną. Dzięki promocji wzrasta spożycie tego pysznego i zdrowego mięsa. Jesień to czas, gdy smakuje ono najlepiej. Powróciła...
Deser ze śliwkami. Śliwki pod pierzynką z migdałów. Przepis jest prosty
Śliwki pod pierzynką z migdałów. Idealny jesienny deser ze śliwkami jest alternatywą dla ciasta z tymi owocami. Robi się go szybciej, prościej i jest...
Knedle ze śliwkami. Przepis. Jak zrobić pyszne knedle ze śliwkami?
Knedle ze śliwkami. Przepis. Jak zrobić pyszne knedle ze śliwkami? Nie wyobrażamy sobie jesiennego menu bez knedli ze śliwkami. To danie sezonowe po prostu musi...
Co zrobić z dyni? TOP 10 najlepszych przepisów
Zupa lub krem z dyni, a może dynia w occie lub frytki z dyni? Dynia to wspaniałe jesienne warzywo, które można przyrządzić na wiele sposobów. Jest niedroga,...
Królowa lodów od 50 lat rządzi we Wrocławiu! Poznajcie Annę Barton
Jej recepta na sukces? Trzeba być pracowitym, uczciwym i kochać swoją pracę. - No i koniecznie dążyć do postawionego sobie celu, bez patrzenia na przeciwności...
Jak przygotować grzyby do spożycia? Suszenie, gotowanie, mrożenie krok po kroku
Jak przygotować grzyby do jedzenia, by były smaczne i bezpieczne? Jak je oczyścić? Sposobów na przygotowanie grzybów do suszenia czy mrożenia jest kilka....
Nalewka z pigwy, pigwówka z miodem - przepis babci
Nalewka z pigwy. Oto przepis babci. Jak zrobić nalewkę z pigwy i pigwowca! Jak zrobić pyszną pigwówkę z miodem. Oto sprawdzona receptura. Ma niepowtarzalny smak...
PLUSBędziemy jeść mięso bez zabijania zwierząt. Rewolucja zacznie się pod Krakowem!
Korzyści z produkcji sztucznego mięsa są różne: etyczne (nie zabijamy zwierząt), ekologiczne (tradycyjna produkcja mięsa dewastuje środowisko), kulturowe i - w...
Jak ukisić ogórki i naszykować kluski ze skwarkami? PRZEPISY
Nie każdy potrafi porządnie ukisić ogórki. Wiadomo, że to wymaga już odrobiny kuchennych umiejętności. Ile dodać chrzanu, zalewać zimną czy gorącą wodą? Na te...
Czego nie wolno wkładać i podgrzewać w kuchence mikrofalowej?
Mikrofalówka to urządzenie, które w szybki i łatwy sposób podgrzewa i rozmraża gotowe dania. Jej użytkowanie wydaje się dziecinnie proste, ale czy wiecie, że...
PLUSEwa Wachowicz wkroczyła w fajniejszą część swego życia
Do dziś dostaje poważne propozycje polityczne przy okazji kolejnych wyborów. Woli jednak oddawać się swej wielkiej pasji – gotowaniu. Kontynuuje w ten sposób...
Robert Makłowicz - koneser Beskidu Wyspowego, kliszczackich tradycji i sapki
To, że zna się na historii i na kuchni wiadomo było od dawna i wszystkim. Nie wszyscy wiedzieli, że jego miłością oprócz Krakowa i Chorwacji, są Myślenice i...
Bydgoszczanka najpiękniej na świecie zdobi torty
Drobna i uśmiechnięta bydgoszczanka o kasztanowych włosach. Aż trudno sobie wyobrazić, jak prawdziwym, chirurgicznym skalpelem wycina figurki do swoich...
Jak jadano w XVII wieku w Polsce? Mamy dawne receptury! [PRZEPISY]
Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, odtworzył przepisy z siedemnastowiecznych książek kucharskich. Comber z miodownikiem,...
Dodano 14 godzin temu w kategorii Coaching
Dodano wczoraj w kategorii Psychiatra dziecięcy
Dodano 2 dni temu w kategorii Projektowanie wnętrz
Dodano 2 dni temu w kategorii Catering