Świąteczny catering, czy tradycyjne przygotowania? Ile kosztują wigilijne dania?
Świąteczny catering jest w Polsce coraz bardziej popularny. Początek grudnia to najwyższy czas, aby pomyśleć o wigilijnych daniach. Można przebierać wśród...
Ryba towarem luksusowym? Ceny ryb na Święta Bożego Narodzenia 2021
W kraju mierzymy się z rekordową inflacją. Ceny rosną w zastraszającym tempie. GUS podaje, że stopa inflacji ostatni raz była tak wysoka 20 lat temu. Nie ulega...
Co najczęściej zamawiamy na dowóz? Ile wydajemy?
- To co zauważyliśmy w trakcie pandemii, to przede wszystkim to, że znaczna część restauracji wprowadziła dowóz swoich posiłków- tłumaczy w rozmowie z Agencją...
Oto 6 prostych sposobów, by nie marnować jedzenia i kupować taniej
"Do marketu po podstawowe zakupy to nie ma po co wchodzić bez co najmniej 200 złotych", żali się klientka innej stojącej za nią w kolejce do kasy. Żywność...
Jak działa na nas kawa, czekolada i alkohol? Opinia najlepszego na świecie kardiologa
Długoletni naczelny European Heart Journal, czasopisma poświęconego medycynie sercowo-naczyniowej, wydał werdykt: czy wino, czekolada i kawa są dla ciebie...
Co na balkon a co do piwnicy? Przechowywanie warzyw i owoców zimą
Marchewki prosto z ogródka, jabłka z sadu i cebulka z działki mogą smakować dobrze nawet zimą. Na świeżość owoców i warzyw ma wpływ miejsce, w którym je...
Królowa lodów od 50 lat rządzi we Wrocławiu! Poznajcie Annę Barton
Jej recepta na sukces? Trzeba być pracowitym, uczciwym i kochać swoją pracę. - No i koniecznie dążyć do postawionego sobie celu, bez patrzenia na przeciwności...
Jak przygotować grzyby do spożycia? Suszenie, gotowanie, mrożenie krok po kroku
Jak przygotować grzyby do jedzenia, by były smaczne i bezpieczne? Jak je oczyścić? Sposobów na przygotowanie grzybów do suszenia czy mrożenia jest kilka....
PLUSBędziemy jeść mięso bez zabijania zwierząt. Rewolucja zacznie się pod Krakowem!
Korzyści z produkcji sztucznego mięsa są różne: etyczne (nie zabijamy zwierząt), ekologiczne (tradycyjna produkcja mięsa dewastuje środowisko), kulturowe i - w...
Czego nie wolno wkładać i podgrzewać w kuchence mikrofalowej?
Mikrofalówka to urządzenie, które w szybki i łatwy sposób podgrzewa i rozmraża gotowe dania. Jej użytkowanie wydaje się dziecinnie proste, ale czy wiecie, że...
Jak jadano w XVII wieku w Polsce? Mamy dawne receptury! [PRZEPISY]
Maciej Nowicki, szef kuchni Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, odtworzył przepisy z siedemnastowiecznych książek kucharskich. Comber z miodownikiem,...
Dodano 3 dni temu w kategorii Budownictwo przemysłowe
Dodano 3 dni temu w kategorii Winiarnia
Dodano 4 dni temu w kategorii Aplikacje mobilne
Dodano 4 dni temu w kategorii Adwokat