Cała Polska piecze chleb!
„Nie samym chlebem żyje człowiek” – to powiedzenie znane jest chyba każdemu. Z drugiej jednak strony ciężko wyobrazić sobie codzienne menu bez chociażby jednej...
Jakie pączki jada się na świecie?
Tłusty czwartek 2023: rodzaje pączków na świecie. Myślisz, że pączkami zajadamy się tylko my? Nic bardziej mylnego! Włosi mają aż dwa rodzaje pączków, w Turcji...
To są skutki niejedzenia chleba. Sprawdź co się stanie, kiedy odstawisz pieczywo
Co się stanie gdy przestaniesz jeść chleb? Pieczywo to produkt bogaty w węglowodany ,a ich nadmiar w organizmie sprawia, że się szybko tyje. Czy warto...
Jak sprytnie obrać buraki? Poznaj trik na szybkie ugotowanie buraków
Obieranie czerwonych buraków jest niestety brudnym i niewdzięcznym zajęciem. To wyśmienite i zdrowe warzywo jest bardzo popularnym składnikiem wielu...
Mistrz olimpijski Jerzy Rybicki chwali turniej „O Złotą Rękawice Wisły"
41. Międzynarodowy Turniej Bokserski „O Złotą Rękawicę Wisły”, który niedawno odbywał się w hali głównej krakowskiego klubu, przeszedł do historii jako udana...
Były gwiazdor NBA Shaquille O'Neal tym razem bryluje w... kuchni
Jeden z najlepszych koszykarzy w historii, a dziś 50-letni przedsiębiorca, analityk sportowy i restaurator, Shaquille O’Neal tym razem popisuje się...
Jarmuż - przysmak, który kocha przymrozki
Jarmuż jest uniwersalny, smaczny i pełen nieocenionych dla zdrowia składników odżywczych. Dzięki pierwszym przymrozkom utraci swą charakterystyczną gorycz,...
Jedzmy dynie! To samo zdrowie!
Dynia to bezkonkurencyjna królowa jesiennych stołów. Kochamy ją za smak i wygląd. Jej ogromnym atutem jest niska kaloryczność oraz duża zawartość wartości...
5 powodów, by sięgać po soki i smoothies
Czy wiedziałeś, że szklanka soku lub smoothie (ok. 200 ml) może być jedną z 5 zalecanych porcji warzyw i owoców? Poznaj 5 powodów, dla których warto sięgać po...
Jedz sezonowo i wzmacniaj odporność
Zdrowe odżywianie jest jedną z kluczowych kwestii wpływających na odporność organizmu. Ze względu na okres wzmożonej zachorowalności pamiętajmy, by nasze...
Jesienne dary natury, o których nie miałeś pojęcia
Jesień to pora roku, która nie ma w zwyczaju nas rozpieszczać, ale corocznie dostarcza nam prawdziwą witaminową bombę! Zobaczcie przepis na danie z miechunką.
Te owoce nawadniają i chłodzą – po nie warto sięgać w upały
Po które owoce warto sięgać w czasie upałów? Po te, które nawadniają i orzeźwiają. Świeże owoce powinny być, obok sezonowych warzyw, filarem naszej letniej...
PLUSMniszek lekarski czy pokrzywa? Dzikie zioła są smaczne i zdrowe
Dzikie zioła i chwasty warto jeść codziennie, zwłaszcza wiosną. Jak ich szukać, gdzie zbierać i w jaki sposób wykorzystywać – mówi Piotr Ciemny, autor książki...
Jak usunąć z kubków paskudny osad po kawie i herbacie? Sprawdź 4 niezawodne triki!
Nieestetyczne i trudne do usunięcia osady po kawie i herbacie na filiżankach oraz kubkach to problem, z którym borykamy się na co dzień. Wiele osób używa silnej...
Takie są oznaki nieświeżego mięsa. Zobacz, po czym rozpoznać zepsute mięso!
Czasami trudno jest rozpoznać na pierwszy rzut oka, czy mięso jest nieświeże. Spożycie zepsutego mięsa może stanowić poważne zagrożenie dla zdrowia. W galerii...
Polska rzepakiem stoi. Gdzie i jak produkowany jest olej? Który jest najzdrowszy?
Historia olejów roślinnych sięga czasów starożytnych. Chociażby w egipskich grobowcach znaleziono flakony wypełnione olejem palmowym. Oleje roślinne...
Miłość kontra kalorie – zdrowe jedzenie to zdrowy związek
Powiedzenie „przez żołądek do serca” ma swoje drugie, kaloryczne dno. Zakochani często porzucają zasady prawidłowego odżywiania na rzecz wspólnych, późnych...
Jak zyskać energię zimą?
Domowe sposoby na poprawienie odporności. Zima trwa w najlepsze i choć na dobre nie dała nam się jeszcze we znaki, najwyższa pora zatroszczyć się o stan swojego...
5 zalet owoców i warzyw z puszki
Żywność przechowywana w puszkach posiada wiele zalet, o których często zapominamy. Warto wybierać ją przede wszystkim wtedy, gdy w sklepach nie ma świeżych...
5 rzeczy, których nie wiesz o winie
Wino. Może być białe, czerwone albo różowe. Wytrawne lub słodkie, bądź warianty pośrednie. Białe podaje się lekko schłodzone, czerwone – w temperaturze...
Boski napar: rooibos
Rooibos. Uprawiany lokalnie, uwielbiany globalnie. Rooibos, znany także jako czerwonokrzew lub górska herbata pochodzi ze stromych gór Południowej Afryki....
Burger czy sałatka? Polacy rezygnują z mięsa!
Coraz więcej osób deklaruje rezygnację z mięsa lub znacząco ogranicza jego spożycie – niespełna 12 procent przyznaje, że spożywa je codziennie. Z ostatnich...
Dodano chwilę temu w kategorii Kredyty i pożyczki
Dodano 2 godziny temu w kategorii Tworzenie stron WWW
Dodano 3 godziny temu w kategorii Sklep z zabawkami
Dodano 5 godzin temu w kategorii Fryzjer