Kiedyś bułka i banan, teraz... kiszonki! Oto recepta polskich kajakarek na sukces
Polska kadra kajakarek odwiedziła dolnośląskie gospodarstwo Sznajderów w Karnicach koło Żmigrodu, by poznać tajniki kiszenia. Niedawno trener kajakarskiej...
Skorupki jaj, mleko i drożdże. Co je łączy?
W naszych domach znajduje się wiele produktów, których zastosowanie może zaskoczyć. Mleko czy drożdże sprawdzą się nie tylko przy pieczeniu ciast. Z kolei...
Oto 6 prostych sposobów, by nie marnować jedzenia i kupować taniej
"Do marketu po podstawowe zakupy to nie ma po co wchodzić bez co najmniej 200 złotych", żali się klientka innej stojącej za nią w kolejce do kasy. Żywność...
PLUSROZMOWADietetyk radzi: Dieta na jesień. Co jeść, aby wzmocnić odporność?
Rozmowa z Ewą Muszyńską, dietetykiem z Centrum Dietetycznego Naturhouse z Rzeszowa.
7 rozgrzewających naparów. Co pić, gdy za oknem ziąb?
Za oknem zimno, a tobie chce się zaszyć pod kocem i już nie wychodzić? To całkiem dobry pomysł, choć warto go wzbogacić je o rozgrzewający napój, który będzie...
8 produktów, których lepiej nie myć, bo możesz zaszkodzić swojemu zdrowiu!
Większość ludzi ma swoje nawyki – te gorsze i lepsze. Jednak są takie przyzwyczajenia, które nie do końca są dobre i uzasadnione. Do nich właśnie należy mycie...
Jak ukisić ogórki i naszykować kluski ze skwarkami? PRZEPISY
Nie każdy potrafi porządnie ukisić ogórki. Wiadomo, że to wymaga już odrobiny kuchennych umiejętności. Ile dodać chrzanu, zalewać zimną czy gorącą wodą? Na te...
Czego nie wolno wkładać i podgrzewać w kuchence mikrofalowej?
Mikrofalówka to urządzenie, które w szybki i łatwy sposób podgrzewa i rozmraża gotowe dania. Jej użytkowanie wydaje się dziecinnie proste, ale czy wiecie, że...
Dodano chwilę temu w kategorii Fast food
Dodano 16 godzin temu w kategorii Fotograf
Dodano 20 godzin temu w kategorii Coaching
Dodano wczoraj w kategorii Psychiatra dziecięcy