Gra jest warta świeczki, jako że główną nagrodą jest staż w restauracji z gwiazdką Michelin oraz udział w finale konkursu dla kucharzy profesjonalistów „Kuchnia Polska Wczoraj i Dziś”. Przygotowany przez niego indyka sous vide z musem z wątróbki w galaretce marchewkowo-pomarańczowej, musem z dyni, dynią confit, chrustem z curry, wędzonym cream fraiche, palonym orzechem i pianą z orzecha, sosem curry i piklami dał mu miejsce w finale. O wygraną powalczy 21 listopada wraz z dziewięcioma innymi finalistami.
Emil ma już na swoim koncie niemałe skucesy. W maju br. zdobył wyróżnienie w konkursie "Concurs de Joves Cuiners" (Barcelona), a w kwietniu zajął III miejsce w międzynarodowym konkursie „Smak Gościnności” (Myślenice). W ubiegłym roku był drugi w konkursie „Profesjonalista i Mistrz Branży Turystycznej” w kategorii gastronomia (Polanica-Zdrój) i trzeci w międzynarodowym konkursie „Podróż Przez Smaki" (Kraków).
KONIECZNIE SPRAWDŹ: