FLESZ - Polacy tyją na potęgę. To wszystko przez koronawirusa
W kalendarzu już marzec, a spragnieni wiosny i kolorów zastanawiamy się, kiedy będzie można posadzić pierwsze kwiaty. Zazwyczaj w pierwszej kolejności sięgamy po bratki i stokrotki. Są wytrzymałe i poradzą sobie z niewielkimi przymrozkami.
Wybierając warzywa, które posiejemy wczesną wiosną, trzeba przede wszystkim zwrócić uwagę na ich tolerancyjność względem niskich temperatur oraz krótki czas pomiędzy siewem nasion a zbiorem plonów. Do takiej grupy można zaliczyć kilka istotnych w polskiej kuchni gatunków. Należą do nich: rzodkiewka, sałata, kapusta, kalarepa.
- Te znaki nigdy nie wybaczają. Są pamiętliwe i mogą myśleć o zemście bardzo długo
- Najciekawsze domy do kupienia w Małopolsce do 200 tys. zł. Duże metraże i niska cena
- Ile zarabia kasjer, a ile sprzedawca? Oto zestawienie płac w 18 znanych zawodach
- Najbardziej niebezpieczne przejścia dla pieszych w Krakowie
- Kraków. Tu budują piramidy ze śmieci. A co z recyklingiem w mieście?

Wideo