https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Obiad na słodko: naleśniki czekoladowe z kremem mascarpone i borówkami [PRZEPIS]

mad
Czekoladowe naleśniki z borówkami.
Czekoladowe naleśniki z borówkami. materiały prasowe
Przepis na czekoladowe naleśniki z borówkami.

Przepisem na czekoladowe naleśniki które posmakują każdemu dziecku, podzielił się Robert Muzyczka, szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Składniki

  • 700 ml mleka czekoladowego OSM Piątnica
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 500 ml śmietany słodkiej 36% (np. OSM Piątnica)
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 250 g serka mascarpone
  • 1 szklanka świeżych borówek
  • olej rzepakowy do smażenia


Wykonanie

Do mleka czekoladowego dodać jajko, mąkę i szczyptę soli. Całość dokładnie wymieszać rózgą tak, żeby nie było grudek. Usmażyć na patelni naleśniki, smarując za każdym razem rozgrzaną patelnię olejem.
Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem na sztywno, następnie dodać serek mascarpone i wymieszać. Tak przygotowany krem wyłożyć na naleśniki, posypać jagodami i złożyć w kopertę lub rulon.

Zobacz też:Pierogi z serem na słodko. Łatwe i pyszne

Zobacz też:
TOP 10 dań z dzieciństwa naszych Czytelników

Zobacz też:
Różowe kopytka z dodatkiem buraka okraszone boczkiem

Zobacz też:
Kluski leniwe z bułką tartą i cukrem

Zobacz też:
Pierogi z mięsem według Koła Gospodyń Wiejskich

Zobacz też:
Pierogi ruskie z najlepszym ciastem

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska