https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na obiad. Naleśniki ze szpinakiem i serem feta [PRZEPIS]

mad
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta.
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta. Fot. Marta Gawełek
Proste i pyszne – naleśniki. Możemy je nadziewać różnym farszem. Ten ze szpinakiem i serem feta jest obłędny! Zobaczcie przepis!

Szpinak od dawna kojarzył się z zieloną breją podawaną z ziemniakami jajkiem. Ale tak być nie musi! To liściaste warzywo jest pełne witamin i minerałów, m.in. żelaza, witaminy A, witaminy C i kwasu foliowego, więc warto po niego sięgać jak najczęściej. Zawinięty w wyśmienite naleśniki, smakuje obłędnie. Przepis naszej Czytelniczki Marty Gawełek.

Składniki na farsz

  • szpinak brykiet (opakowanie)
  • 2 ząbki czosnku
  • mały pomidor
  • ser feta
  • sól, pieprz

Składniki na ciasto naleśnikowe

  • 200 g mąki
  • 200 ml mleka
  • 200 ml wody
  • jajko
  • 2 łyżki oleju
  • sól

Wykonanie
Szpinak podsmażyć na maśle przez ok. 10-12 min. W połowie smażenia dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, pokrojony w kostkę pomidor oraz sól i pieprz.
Składniki ciasta na naleśniki zmiksować na gładko. Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki. Gotowy naleśnik posmarować szpinakiem oraz dodać trochę sera feta. Zwinięte naleśniki udekorować serem feta.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

J
Janina Król

Ja polecam zrobić naleśniki na piwie będzie ciekawy smak i użyć mąki pełne ziarno, aby było zdrowiej. Pychotka

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska