Przepis na sałatkę jajeczną z paluszkami krabowymi i awokado.
Składniki
- 5 jajek
- 10 paluszków krabowych
- 2 średnie korniszony z chili Krakus
- 1/2 awokado
- 1 pęczek szczypioru
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie
Jajka ugotować, ostudzić, a następnie obrać i pokroić w kostkę. Paluszki, korniszony oraz awokado również pokroić i połączyć z jajkiem. Dodać drobno posiekany szczypior. Doprawić majonezem, solą oraz pieprzem. Podawać w szklankach lub pucharkach.
Zobacz też: Kuleczki ziemniaczano-twarogowe ze szpinakiem
Zobacz też:Soczewiaki: regionalny przysmak, idealny na karnawał
Zobacz też:Przekąski na karnawał, które zaskoczą twoich gości
Zobacz też:5 rzeczy, których nie wiesz o winie
Zobacz też:Skąd wziął się „gorący pies”? Poznajcie historię hot-dogów!
Zobacz też: TOP 10 przepisów na pyszne sałatki
Zobacz też: Karnawałowe przekąski: ptysie z nadzieniem z awokado i serka
Zobacz też:TOP 10 przekąsek na imprezę naszych Czytelników
Zobacz też:TOP 10 przekąsek naszych Czytelników do piwa
Zobacz też:Śledź po japońsku według Koła Gospodyń Wiejskich
Zobacz też:Roladki z wędzonego łososia z serkiem ricotta
Zobacz też:Przepisy na pasty kanapkowe
Źródło: Dzień Dobry TVN
