https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przetwory. Kiszenie kapusty. Domowa, szybka kapusta kiszona w słoikach [PRZEPIS]

mad
Domowa kapusta kiszona smakuje rewelacyjnie.
Domowa kapusta kiszona smakuje rewelacyjnie. archiwum
Kiszenie kapusty. Jak zrobić domową kapustę kiszoną do słoików? Mamy prosty i szybki przepis.

Kiszenie kapusty. Nie ma nic lepszego niż domowa kapusta kiszona. Bez konserwantów i zbędnych składników. Przepis na kapustę jest bardzo prosty. Spróbujcie koniecznie.

Składniki

  • kapusta (dowolna ilość)
  • sól
  • przegotowana woda
  • marchew, kminek (opcjonalnie)

Wykonanie
Kapustę dość drobno poszatkować. Nakładać do wyparzonych słoików warstwami. Każdą warstwę posolić. Dość dobrze dociskać. Można dodać marchewkę i kminek jak ktoś lubi. Kapustę nałożyć maksymalnie do 3/4 słoika, bo będzie „pracować”. Na wierzch dodać odrobinę przegotowanej wody. Dobrze zakręcić. Trzymać dwa-trzy dni w cieple, następnie przenieść do chłodnego pomieszczenia. Kapusta jest gotowa po około dwóch tygodniach.

Zobacz też: Domowy sos pomidorowy na zimę

Zobacz też:Domowa pasta z czerwonej papryki

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska