Przetwory, których nie może zabraknąć w twojej spiżarni. Smakują jak u babci! [PRZEPISY]

mad
Lato to idealny moment, by zacząć myśleć o tym, które jego smaki chcemy zachować w słoikach w postaci dżemów, soków, kompotów i przetworów, by móc nimi osłodzić sobie jesienno-zimowe dni. Zobaczcie sprawdzone przepisy naszych Czytelników na pyszne domowe przetwory.Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.
Lato to idealny moment, by zacząć myśleć o tym, które jego smaki chcemy zachować w słoikach w postaci dżemów, soków, kompotów i przetworów, by móc nimi osłodzić sobie jesienno-zimowe dni. Zobaczcie sprawdzone przepisy naszych Czytelników na pyszne domowe przetwory.Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE. Fot. KGW z Woli Zabierzowskiej
Udostępnij:
Domowe ogórki kiszone, papryka marynowana, przecier pomidorowy. Tych domowych przetworów nie może zabraknąć w żadnej spiżarni. Zobacz, jakie jeszcze przetwory warto przygotować na zimę. Zebraliśmy dla Was sprawdzone przepisy naszych Czytelników. Smakują jak u babci! Smakują latem...

Pamiętacie babcine półki w spiżarni? Dosłownie uginały się od ogórków kiszonych, papryki, sałatek, dżemów, aromatycznych konfitur. Lato to idealny moment, by zacząć myśleć o tym, które jego smaki chcemy zachować w słoikach w postaci dżemów, soków, kompotów i przetworów, by móc nimi osłodzić sobie jesienno-zimowe dni.

Pamiętajmy, że

  • Lipiec top królestwo porzeczek, moreli, agrestu, ogórków czy fasolki szparagowej
  • W sierpniu królują maliny, brzoskwinie i pomidory.
  • Wrzesień to czas na kalafiory, śliwki, aronię i paprykę!
  • W październiku do słoików wkładajmy grzyby i kapustę.
  • W listopadzie można robić dynię czy buraki

W galerii znajdziecie przepisy na pyszne domowe przetwory jak u babci!:

  • Klasyczne ogórki kiszone Koła Gospodyń Wiejskich
  • Domowy przecier pomidorowy
  • Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym na zimę
  • Marynowana fasolka szparagowa
  • Galaretka z czarnych lub czerwonych porzeczek 
  • Agrest marynowany do pieczonych mięs
  • Krucha papryka marynowana na zimę
  • Sałatka z cukinii
  • Plastry cukinii w oliwie, z czosnkiem i chili do słoików
  • Sałatka z białej kapusty na zimę Koła Gospodyń Wiejskich
  • Sałatka pieczarkowo-paprykowa na zimę
  • Powidła śliwkowe

Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE. 

Polecamy również inne przepisy:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

miejsce #1

Philips

PHILIPS HR7310/00

631,00 zł299,00 zł-53%
miejsce #2

Esperanza

ESPERANZA EKM024

320,00 zł199,00 zł-38%
miejsce #3

Bosch

Bosch MUM5 z wbudowaną wagą MUM5XW40

1 759,00 zł1 686,00 zł
miejsce #4

Tefal

TEFAL BL435831

179,00 zł
miejsce #5

Tefal

Tefal Perfectmix+ BL811D38

315,00 zł
Materiały promocyjne partnera

Największa od dziesięcioleci susza we Francji

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Gazeta Krakowska
Dodaj ogłoszenie