Przetwory, których nie może zabraknąć w twojej spiżarni. Smakują jak u babci! [PRZEPISY]

mad
Lato to idealny moment, by zacząć myśleć o tym, które jego smaki chcemy zachować w słoikach w postaci dżemów, soków, kompotów i przetworów, by móc nimi osłodzić sobie jesienno-zimowe dni. Zobaczcie sprawdzone przepisy naszych Czytelników na pyszne domowe przetwory.Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.
Lato to idealny moment, by zacząć myśleć o tym, które jego smaki chcemy zachować w słoikach w postaci dżemów, soków, kompotów i przetworów, by móc nimi osłodzić sobie jesienno-zimowe dni. Zobaczcie sprawdzone przepisy naszych Czytelników na pyszne domowe przetwory.Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE. Fot. KGW z Woli Zabierzowskiej
Domowe ogórki kiszone, papryka marynowana, przecier pomidorowy. Tych domowych przetworów nie może zabraknąć w żadnej spiżarni. Zobacz, jakie jeszcze przetwory warto przygotować na zimę. Zebraliśmy dla Was sprawdzone przepisy naszych Czytelników. Smakują jak u babci! Smakują latem...

Pamiętacie babcine półki w spiżarni? Dosłownie uginały się od ogórków kiszonych, papryki, sałatek, dżemów, aromatycznych konfitur. Lato to idealny moment, by zacząć myśleć o tym, które jego smaki chcemy zachować w słoikach w postaci dżemów, soków, kompotów i przetworów, by móc nimi osłodzić sobie jesienno-zimowe dni.

Pamiętajmy, że

  • Lipiec top królestwo porzeczek, moreli, agrestu, ogórków czy fasolki szparagowej
  • W sierpniu królują maliny, brzoskwinie i pomidory.
  • Wrzesień to czas na kalafiory, śliwki, aronię i paprykę!
  • W październiku do słoików wkładajmy grzyby i kapustę.
  • W listopadzie można robić dynię czy buraki

W galerii znajdziecie przepisy na pyszne domowe przetwory jak u babci!:

  • Klasyczne ogórki kiszone Koła Gospodyń Wiejskich
  • Domowy przecier pomidorowy
  • Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym na zimę
  • Marynowana fasolka szparagowa
  • Galaretka z czarnych lub czerwonych porzeczek 
  • Agrest marynowany do pieczonych mięs
  • Krucha papryka marynowana na zimę
  • Sałatka z cukinii
  • Plastry cukinii w oliwie, z czosnkiem i chili do słoików
  • Sałatka z białej kapusty na zimę Koła Gospodyń Wiejskich
  • Sałatka pieczarkowo-paprykowa na zimę
  • Powidła śliwkowe

Kliknij w przycisk "zobacz galerię" i przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE. 

Polecamy również inne przepisy:

Sałatka milionera

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska
Dodaj ogłoszenie