Sałatka z arbuzem [PRZEPIS]

Składniki
- 100 g rukoli
- 200 g pomidorów koktajlowych
- 200 g ogórka zielonego
- 50 g sera blue
- 100 g arbuza
- miód
- 50 g orzechów włoskich
Sos:
- 3 łyżki musztardy dijon
- 1 łyżka płynnego miodu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
Wykonanie
Na rukoli ułożyć przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe oraz pokrojonego w półksiężyce ogórka i w kostkę arbuza bez pestek. Na patelni rozgrzać miód i wysypać orzechy włoskie. Intensywnie mieszać, żeby się nie przypaliło i po zarumienieniu wysypać na talerz wyłożony papierem, schłodzić. W tym czasie w słoiku wymieszać składniki na sos.
Na sałatkę skruszyć ser blue, schłodzone orzechy w karmelu i na końcu polać sosem.
Źródło przepisu: Dwór Korona Karkonoszy

Wideo