Kuchnia zero waste, czyli bez marnowania jedzenia
Marnowanie jedzenia to częstszy problem, niż może nam się zdawać. Najczęściej wyrzucamy chleb, wędliny i owoce. Raport „Nie marnuj jedzenia 2019”, opublikowany...
Sposób na świeże i aromatyczne przyprawy przez cały rok
W doniczkach zdobiących domowe parapety najczęściej znaleźć można bazylię, tymianek i rozmaryn. Z powodzeniem możemy uprawiać także kolendrę, majeranek oraz...
Domowe paszteciki drożdżowe z pieczarkami i porem
Paszteciki drożdżowe z pieczarkami i porem. Zobacz przepis.
Pomysł na obiad: dorada po libańsku
Dorada pieczona w całości z dodatkiem papryki i ziół to pomysł na pyszny, nietypowy obiad. Zobaczcie przepis naszej Czytelniczki.
Makaronowe muszle ze szpinakiem i bryndzą
Makaronowe muszle ze szpinakiem i bryndzą. Zobacz przepis.
Kolorowa dieta - żółty poprawia nastrój, zielony odpręża
Czy kolor naszego pożywienia ma znaczenie? Owszem i to nie tylko z estetycznego punktu widzenia. To właśnie barwa w dużej mierze przesądza o tym, czy posiłek...
Naleśniki z łososiem w sosie szpinakowym
Przepis na naleśniki z łososiem.
Łatwe desery na Dzień Matki
Oryginalny prezent na Dzień Matki. Może w tym roku zamiast gotowych czekoladek, warto zaserwować mamie własnoręcznie przyrządzony deser, udowadniając tym samym,...
Piknikowe przekąski bez wyrzutów sumienia
Przyszedł maj, piękna pogoda oraz długo wyczekiwany odpoczynek. Warto go zaplanować na świeżym powietrzu. Koc, koszyk i relaks w gronie rodziny lub przyjaciół...
5 zasad przechowywania warzyw i owoców
Każdemu z nas zdarzyło się kiedyś przesadzić z ilością zakupów spożywczych, a w efekcie wyrzucić część jedzenia do kosza. Tymczasem istnieje prosty i tani...
3 zasady, których warto nauczyć się od wegetarian
Czy wiesz, że wegetarianizm nie jest wymysłem naszych czasów? Znany był już w starożytnych Indiach oraz w greckim kręgu kulturowym. Był integralną częścią...
TOP 10 produktów, które urozmaicą nawet najbardziej tradycyjną kuchnię
Narzekasz na nudę w swojej kuchni? Nie musisz wywracać do góry nogami swojego jadłospisu i kulinarnych przyzwyczajeń. Wystarczy, że stopniowo zaczniesz...
"Roślinożercy" - czego warto się od nich nauczyć?
Świeże warzywa, pełnoziarniste pieczywo, rośliny strączkowe czy tłuszcze roślinne – to przykłady produktów, po które chętnie sięgają wegetarianie, a więc osoby,...
Wiosenna sałatka śniadaniowa
Prosta, pożywna i pyszna sałatka. W sam raz na śniadanie lub kolację. Zobaczcie przepis.
Proziaki, czyli pyszne bułeczki na sodzie
Proziaki - bułeczki na sodzie - prosty przepis
Zero waste. Gdzie w Krakowie są lodówki, gdzie możemy oddać żywność?
Mimo ciężkich czasów, na Świętach nie oszczędzamy. Wielkanoc to także suto zastawiony stół, miłe spotkania, a przede wszystkim obfite wielkanocne śniadanie w...
Jakie dania przygotować na domowe przyjęcie komunijne?
Komunia w domu to nie lada wyzwanie. Jakie dania podać na komunię? Jeśli chcemy uczcić komunię tradycyjnym, domowym poczęstunkiem, planowanie menu warto...
Ciasto marchewkowo-morelowe z kremem twarogowym
Obok tradycyjnych wypieków na wielkanocnym stole, warto przygotować i zaskoczyć domowników pysznym ciastem marchewkowym. Sprawdź przepis!
Wiosenne sałatki z bakaliowym twistem
Przepisy na wiosenne sałatki: zielony miks z orzechami laskowymi, szybka sałatka z żurawinowym musem, modna sałatka a'la tabbouleh z prażonymi pistacjami
Proste łazanki z kapustą
Nie macie pomysłu na szybki i tani obiad? Łazanki z kapustą to danie, które robi się w okamgnieniu. Do tego jest smaczne, niedrogie i posmakuje każdemu.
Sałatka rybna z sosem pomidorowym
Domowa sałatka rybna smakuje zawsze lepiej niż kupna. Zobaczcie przepis!
Te rzeczy można zjeść nawet po upływie terminu ważności. Tych produktów nie wyrzucaj!
Nie każdy produkt po przekroczeniu terminu ważności automatycznie nadaje się do wyrzucenia. W przypadku wielu, producenci zabezpieczają się zwrotem "najlepiej...
Dodano 2 dni temu w kategorii Psycholog
Dodano 2 dni temu w kategorii Fast food
Dodano tydzień temu w kategorii Nauka jazdy
Dodano tydzień temu w kategorii Prace wysokościowe