https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przekąski. Sałatka rybna z filetów morszczuka z sosem pomidorowym [PRZEPIS]

mad
Sałatka rybna z filetów morszczuka z sosem pomidorowym.
Sałatka rybna z filetów morszczuka z sosem pomidorowym. Fot. Patrycja Fudalewka-Jasińska
Domowa sałatka rybna smakuje zawsze lepiej niż kupna. Zobaczcie przepis!

Sałatka rybna z filetów morszczuka z sosem pomidorowym to pomysł na pyszna przekąskę. Przepisem podzieliła się nasza Czytelniczka Patrycja Fudalewska-Jasińska.

Składniki

  • 0,75 kg filetów z morszczuka
  • szklanka wody
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1/4 szklanki octu
  • łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • listek laurowy
  • 4 cebule
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki mąki
  • olej

Wykonanie
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Następnie dolać wodę i dusić do miękkości. Dodać: sól, pieprz, przecier pomidorowy, liście laurowe, ziele angielskie, cukier i ocet i dusić 25 min. na małym ogniu. Mąkę i jajka razem wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Rybę pokroić na trzycentymetrowe kawałki, maczać w powstałym cieście i smażyć na złoty kolor.
Wystudzoną rybę ułożyć warstwami w salaterce, polewając każdą warstwę sosem. Podawać na zimno.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska