Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Przekąski. Sałatka rybna z filetów morszczuka z sosem pomidorowym [PRZEPIS]

mad
Sałatka rybna z filetów morszczuka z sosem pomidorowym.
Sałatka rybna z filetów morszczuka z sosem pomidorowym. Fot. Patrycja Fudalewka-Jasińska
Domowa sałatka rybna smakuje zawsze lepiej niż kupna. Zobaczcie przepis!

Sałatka rybna z filetów morszczuka z sosem pomidorowym to pomysł na pyszna przekąskę. Przepisem podzieliła się nasza Czytelniczka Patrycja Fudalewska-Jasińska.

Składniki

  • 0,75 kg filetów z morszczuka
  • szklanka wody
  • 1/4 szklanki oleju
  • 1/4 szklanki octu
  • łyżka cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • listek laurowy
  • 4 cebule
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 3 jajka
  • 3/4 szklanki mąki
  • olej

Wykonanie
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Następnie dolać wodę i dusić do miękkości. Dodać: sól, pieprz, przecier pomidorowy, liście laurowe, ziele angielskie, cukier i ocet i dusić 25 min. na małym ogniu. Mąkę i jajka razem wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Rybę pokroić na trzycentymetrowe kawałki, maczać w powstałym cieście i smażyć na złoty kolor.
Wystudzoną rybę ułożyć warstwami w salaterce, polewając każdą warstwę sosem. Podawać na zimno.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Instahistorie z VIKI GABOR

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska