Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Sałatki. Wiosenna sałatka śniadaniowa z awokado, ogórkiem, rzodkiewką i jajkami [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Wiosenna sałatka śniadaniowa z awokado, ogórkiem, rzodkiewką i jajkami.
Wiosenna sałatka śniadaniowa z awokado, ogórkiem, rzodkiewką i jajkami. Fot. Paweł Epler
Prosta, pożywna i pyszna sałatka. W sam raz na śniadanie lub kolację. Zobaczcie przepis.

Kto z nas nie lubi sałatek? Ta z dodatkiem awokado, ogórka, rzodkiewki i jajek będzie doskonałą propozycją na pożywną przekąskę. Przepis Agnieszki Delkowskiej, autorki popularnego bloga „Lady Kitchen”.

Składniki

  •  1 awokado 
  • 1 zielony ogórek pozbawiony pestek 
  • 10 rzodkiewek 
  • 3 jajka ugotowane na twardo 
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 
  • 1 łyżka majonezu 
  • sól, pieprz 

Wykonanie
Awokado obieramy i drobno kroimy, skrapiamy sokiem z cytryny. Ogórka, rzodkiewki i jajka drobno kroimy. 
Dodajemy do awokado. Majonez i jogurt łączymy razem. 
Składniki sałatki łączymy z sosem, doprawiamy solą i pieprzem.

 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Polski smog najbardziej szkodzi kobietom!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska