https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Sałatki. Wiosenna sałatka śniadaniowa z awokado, ogórkiem, rzodkiewką i jajkami [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Wiosenna sałatka śniadaniowa z awokado, ogórkiem, rzodkiewką i jajkami.
Wiosenna sałatka śniadaniowa z awokado, ogórkiem, rzodkiewką i jajkami. Fot. Paweł Epler
Prosta, pożywna i pyszna sałatka. W sam raz na śniadanie lub kolację. Zobaczcie przepis.

Kto z nas nie lubi sałatek? Ta z dodatkiem awokado, ogórka, rzodkiewki i jajek będzie doskonałą propozycją na pożywną przekąskę. Przepis Agnieszki Delkowskiej, autorki popularnego bloga „Lady Kitchen”.

Składniki

  •  1 awokado 
  • 1 zielony ogórek pozbawiony pestek 
  • 10 rzodkiewek 
  • 3 jajka ugotowane na twardo 
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego 
  • 1 łyżka majonezu 
  • sól, pieprz 

Wykonanie
Awokado obieramy i drobno kroimy, skrapiamy sokiem z cytryny. Ogórka, rzodkiewki i jajka drobno kroimy. 
Dodajemy do awokado. Majonez i jogurt łączymy razem. 
Składniki sałatki łączymy z sosem, doprawiamy solą i pieprzem.

 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

A
Anna

do sosu dodaję łyżkę chrzanu krakusa dla mocniejszego smaku :-) warto wypróbować

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska