https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Sałatki. Sałatka z brokułów, makaronu i kukurydzy. Prosta i pyszna [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Sałatka z brokułami.
Sałatka z brokułami. Fot. KGW w Głogoczowie
Prosta i pyszna – taka jest wiosenna sałatka z brokułami. Zobaczcie przepis!

Zielone, pełne witamin i niesamowicie sycące. Brokuły! Można przygotować je na wiele sposobów – surowe, duszone na parze lub w formie kremu lub… sałatki! Zobaczcie przepis Krystyny Sikory z Koła Gospodyń Wiejskich w Głogoczowie.

Składniki

  • 1 brokuł (większy)
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 100 g makaronu kokardki
  • 2 jajka

Składniki na sos

  • mały kubeczek jogurtu
  • łyżka majonezu
  • 2 ząbki czosnku(zgniecione)
  • pieprz
  • sól

Wykonanie
Brokuł ugotować. Po ugotowaniu przelać zimna wodą. Makaron ugotować al dente. Do makaronu dodać brokuł, ugotowane jajka, kukurydzę, sól, pieprz. Zalać sosem jogurtowym.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska