https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Świąteczny pasztet drobiowo-wieprzowy Koła Gospodyń Wiejskich [PRZEPIS]

KGW Poskwitów Stary
Przepis na świateczny pasztet.

Koło Gospodyń Wiejskich w Poskwitowie Starym powstało ponad 30 lat temu. Panie polecają sprawdzony przepis na pasztet drobiowo-wieprzowy.

Składniki

  • 1 kg łopatki
  • 1 kg surowego boczku
  • kaczka lub królik
  • 60 dag wątroby wieprzowej lub drobiowej
  • 7 jajek
  • weka
  • 4-5 cebul
  • przprawy do smaku (sól, pieprz, gałka muszkatołowa, liść laurowy, ziele angielskie)
  • włoszczyzna bez kapusty
  • smalec

WYKONANIE
Mięso ugotować do miękkości z przyprawami i jarzynami. Wyjąć i zemleć w maszynce. W wodzie po mięsie namoczyć wekę. Cebule poddusić na rumiano na smalcu. Wekę i cebulę dodać do zmielonego mięsa, do masy wbić jajka. Dobrze wyrobić i doprawić do smaku. Upiec w wąskich brytfankach.

Źródło: Agencja TVN

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska