- Podstawą każdego nadzienia do faszerowania są ugotowane żółtka i łyżka jogurtu naturalnego – mówi Agnieszka Delkowska, autorka bloga Lady Kitchen. Na Wielkanoc proponuje jajka z awokado i zielonym groszkiem.
Składniki
- jajka ugotowane na twardo
- awokado
- zielony groszek
- jogurt naturalny
- sól, pieprz
Wykonanie
Żółtka połączyć z awokado, groszkiem i jogurtem. Zblendować na gładką masę. Można dodać koperku. Doprawić solą i białym pieprzem. Do jajka szprycą cukierniczą nakładać farsz. Dodać po kilka groszków do dekoracji.
Wielkanoc tuż tuż! Sprawdź najlepsze przepisy na babki!
Jajka faszerowane na Wielkanoc. Zobacz najlepsze przepisy!
Źródło: Dzień Dobry TVN
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?