https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Wielkanocne jajka faszerowane awokado i zielonym groszkiem [PRZEPIS]

Agnieszka Delkowska
Wielkanocne jajka faszerowane awokado i zielonym groszkiem.

- Podstawą każdego nadzienia do faszerowania są ugotowane żółtka i łyżka jogurtu naturalnego – mówi Agnieszka Delkowska, autorka bloga Lady Kitchen. Na Wielkanoc proponuje jajka z awokado i zielonym groszkiem.

Składniki

  • jajka ugotowane na twardo
  • awokado
  • zielony groszek
  • jogurt naturalny
  • sól, pieprz

Wykonanie
Żółtka połączyć z awokado, groszkiem i jogurtem. Zblendować na gładką masę. Można dodać koperku. Doprawić solą i białym pieprzem. Do jajka szprycą cukierniczą nakładać farsz. Dodać po kilka groszków do dekoracji.

Wielkanoc tuż tuż! Sprawdź najlepsze przepisy na babki!

 

Jajka faszerowane na Wielkanoc. Zobacz najlepsze przepisy!

Źródło: Dzień Dobry TVN

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska