https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Wigilijne uszka z grzybami do barszczu czerwonego [PRZEPIS]

Redakcja
Przepis na wigilijne uszka z grzybami do barszczu czerwonego.

Przepis na wigilijne uszka do barszczu.

Składniki na ciasto

  • 30 dag mąki
  • jajko
  • szczypta soli
  • 1-2 łyżki wody

Składniki na farsz

  • 10-15 dag ugotowanych grzybów (suszonych)
  • średnia cebula
  • 1-2 łyżki masła
  • łyżka bułki tartej
  • jajko
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie
Farsz. Ugotowane grzyby bardzo drobno posiekać, przesmażyć na maśle z drobno posiekaną cebulą. Dodać łyżkę bułki tartej i jajko. Farsz posolić i popieprzyć do smaku.

Ciasto. Z podanych składników zagnieść ciasto. Rozwałkować cienko i wykrawać kieliszkiem kółka. Nałożyć farsz na każde kółko, połączyć przeciwległe brzegi, a następnie dwa przeciwległe rogi pierożka.

Uszka wrzucić do osolonego wrzątku. Gdy wypłyną, są gotowe.

Źródło: Agencja TVN

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska