To była zacięta rywalizacja. Właściwie do ostatniej sekundy SMS-owego głosowania. Wśród liderów typowanych przez Czytelników najwięcej głosów w ostatecznej rozgrywce uzyskały Piekarnie Polskie z Libuszy. One też były najczęściej wskazywane przez klientów, którzy nadsyłali do naszej redakcji kupony do głosowania.
Piekarnie Polskie już dzisiaj mogą cieszyć się tytułem Najsmaczniejszej Cukierni powiatu gorlickiego. Wręczymy go już w nowym roku jako dobrą wróżbę dla firmy na kolejny rok pracy, doskonalenia cukierniczego warsztatu, budowania nowej oferty, zdobywania szerokich rynków zbytu.
Walka o drugie miejsce do ostatnich minut głosowania rozgrywała się pomiędzy Piekarnią Magda a Podzamcze. Ostatecznie drugie miejsce w naszym plebiscycie zajęła gorlicka Piekarnia Magda prowadzona przez Kazimierza Dąbrowskiego. Na trzecim uplasowało się Podzamcze, gorlicka cukiernia Stanisława Muchy-Słomskiego. Czwarte miejsce należy do Wytwórni Pieczywa Cukierniczego RaFi z Dominikowic. Na piątym uplasowała się Pracownia Cukiernicza Bożena, Bożeny Wachowskiej z Ropicy Polskiej. Szóste zajęła Piekarnia Anka z Ciężkowic, siódme Piekarnia Bobowska z Bobowej.
Laureaci trzech pierwszych miejsc otrzymają dyplomy Najsmaczniejszych Cukierni. Natomiast w najbliższym wtorkowym wydaniu "Gazety Gorlickiej" zaprezentujemy zwycięską cukiernię prowadzoną w ramach firmy Piekarnie Polskie z Libuszy. Wiemy, że powstała ona w 2004 roku, a obecnie sieć sprzedaży spółki obejmuje Małopolskę, Podkarpacie oraz Śląsk. Napiszemy, jak powstają wspaniałe serniki, wykwintne torty, pyszne szarlotki oraz szeroka gama domowych ciasteczek, których smak doceniany jest na wielu prestiżowych konkursach.
