Dlaczego warto jeść kalafiora? Dostarcza witamin, wspomaga odchudzanie i pracę mózgu
Kalafior to niskokaloryczne warzywo, którego włączenie do codziennej diety może przynieść wiele korzyści zdrowotnych. Jest wyjątkowo dobrym wyborem, dla osób na...
Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem
Jedzenie produktów sezonowych wpływa pozytywnie na nasze zdrowo. Właśnie dlatego warto sięgać po warzywa i owoce, które trafiają prosto „z pola na nasze...
Chcesz mieć świetną figurę latem? Zdradzamy, co jeść i jak ćwiczyć!
Wiosna to czas, kiedy wiele osób zaczyna zwracać większą uwagę na swoją sylwetkę i kondycję fizyczną. Nie zawsze mamy czas lub możliwość, aby regularnie...
To są skutki niejedzenia chleba. Sprawdź co się stanie, kiedy odstawisz pieczywo
Co się stanie gdy przestaniesz jeść chleb? Pieczywo to produkt bogaty w węglowodany ,a ich nadmiar w organizmie sprawia, że się szybko tyje. Czy warto...
To znak, że pijesz za dużo herbaty! Osoby, które mają takie objawy, powinny uważać
Picie zbyt dużej ilości kawy lub słodkich napojów może wywołać różne niepokojące objawy. Ale picie herbaty też ma swoje skutki uboczne. Oto 10 oznak, że pijesz...
Dieta antysmogowa. Jak wzmocnić swój organizm w okresie jesienno-zimowym?
Wkroczyliśmy w okres, w którym smog najbardziej daje się we znaki. Jesień i zima to czas, gdy wyjątkowo powinniśmy pochylić się nad dbaniem o naszą odporność....
To się dzieje z Twoim organizmem, kiedy jesz ogórki. Możesz wzmocnić kości i skórę
Ogórek znajduje się w czołówce najczęściej jedzonych przez Polaków warzyw. Traktujemy go jako dodatek do kanapek i surówek, ale także bardzo chętnie kisimy. To...
Złamania kości udowej częstsze u kobiet, które nie stosują ważnego składnika diety
Zaskakujące wyniki badań brytyjskich naukowców: w porównaniu z kobietami spożywającymi mięso choćby okazjonalnie, wegetarianki są o 33 proc. bardziej narażone...
Te owoce nawadniają i chłodzą – po nie warto sięgać w upały
Po które owoce warto sięgać w czasie upałów? Po te, które nawadniają i orzeźwiają. Świeże owoce powinny być, obok sezonowych warzyw, filarem naszej letniej...
Dlaczego warto pić wodę rodzynkową? Oto 5 najważniejszych korzyści zdrowotnych
Rodzynki to popularne bakalie, które stanowią nieodłączny element wielu ciast, deserów, a nawet sałatek i dań głównych. Są one cennym źródłem przeciwutleniaczy,...
10 błędów popełnianych podczas grillowania. O co powinieneś zadbać, kiedy grillujesz?
Czerwiec to czas, kiedy z piwnic i garaży wyciągamy grille i zaczynamy organizować rodzinne i przyjacielskie spotkania. Grill to świetny pomysł na wspólny obiad...
Melon nie tylko nawadnia. Co jeszcze dzieje się z organizmem, kiedy jesz melona?
Melony wyjątkowo łatwo można włączyć do codziennej diety. Owoce te warto jeść, ponieważ świetnie nawadniają i orzeźwiają w upalne dni. Ponadto wspierają układ...
Jagoda kamczacka na obniżenie cukru we krwi. Podajemy babciny przepis na nalewkę
Jagoda kamczacka, często nazywana borówką kamczacką to smaczny owoc sezonowy, który w naszym kraju zyskuje na popularności. Stanowi ona doskonałe źródło...
Dieta lekkostrawna - jakie produkty można jeść, a czego lepiej unikać?
Dieta lekkostrawna zalecana jest przy wielu chorobach i dolegliwościach. Warto jednak po nią sięgać nie tylko w momencie, kiedy coś nam jest. To po prostu...
AKTUALIZACJANie jedzcie tego! Biedronka, Lidl i IKEA usuwają żywność z toksyczną substancją
Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega klientów przed spożywaniem produktów, które są skażone, a trafiły do sprzedaży w sklepach IKEA, Lidl, Auchan, Biedronka,...
Tego nie jedz na kolacje. Przez te produkty nie zaśniesz. Czego nie jeść przed snem?
Czego nie jeść na kolację, aby mieć dobry sen? Wiele produktów ma duży wpływ na organizm i jego higienę snu. Niektóre z nich powodują problemy z zaśnięciem....
PLUSMniszek lekarski czy pokrzywa? Dzikie zioła są smaczne i zdrowe
Dzikie zioła i chwasty warto jeść codziennie, zwłaszcza wiosną. Jak ich szukać, gdzie zbierać i w jaki sposób wykorzystywać – mówi Piotr Ciemny, autor książki...
Tak karmią w polskich szpitalach. Zobaczcie, co ląduje na talerzach pacjentów
Jedzenie serwowane w polskich szpitalach od lat jest tematem wielu sporów i dyskusji. Jedni sobie je chwalą, inni nie pozostawiają na nim suchej nitki....
PLUSJeśli Cocido Canario to tylko na Wyspach Szczęśliwych. Smakowanie Wysp Kanaryjskich!
Ciecierzyca, mięso, warzywa, woda - oto najważniejsze składniki Cocido Canario. Aby jednak w słynnym kanaryjskim gulaszu odpowiednio wybrzmiała wspaniała...
Co jedzą Polacy? Ile wydajemy na jedzenie?
Zdecydowana większość Polaków zwraca uwagę na to, co je. Jednocześnie w rozmowie ze Strefą Biznesu ekspertka wskazuje, że większość Polaków deklaruje, że ma...
Ostrożniej kupujemy warzywa i owoce. Dlaczego?
Smak staje się kluczową korzyścią dla konsumentów. W 2021 roku znacząco wzrosła świadomość prozdrowotnej roli warzyw i owoców.- Pandemia niewątpliwie miała...
Jakie właściwości ma czekolada i ile jej zjadamy?
Polacy kochają czekoladę - z badań wynika, że rocznie zjadają jej nieco ponad pięć kg na osobę. Pod tym względem yprzedzają nas m.in. Austria, Niemcy czy...
Dodano 3 dni temu w kategorii Budownictwo przemysłowe
Dodano 3 dni temu w kategorii Winiarnia
Dodano 4 dni temu w kategorii Aplikacje mobilne
Dodano 4 dni temu w kategorii Adwokat