https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Czas na grilla. Pyszne skrzydełka miodowo-musztardowe [PRZEPIS]

Agnieszka Delkowska
Paweł Epler
Grillowane skrzydełka miodowo-musztardowe

Agnieszka Delkowska, autorka popularnego bloga Lady Kitchen, poleca na grilla pyszne skrzydełka.

Składniki

  • 1 kg skrzydełek
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka majeranku suszonego lub świeżego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki musztardy sarepskiej
  • 2 łyżki miodu

Wykonanie
Przyprawy, rozgniecione ząbki czosnku i olej wymieszać razem. W tak przygotowanej marynacie obtoczyć skrzydełka i zostawić na kila godzin (dobrze je przygotować w wieczór poprzedzający grilla). Miód i musztardę wymieszać razem. Skrzydełka grillować, w trakcie smarując je miodem z musztardą.

Zobacz też:Marynaty do mięs według przepisu Adama Chrząstowskiego, szefa kuchni restauracji Ed Red

Źródło: Dzień Dobry TVN

Wybrane dla Ciebie

Zakopane wymieni oświetlenie uliczne. Przy okazji zostanie sprawdzony stan latarni

Zakopane wymieni oświetlenie uliczne. Przy okazji zostanie sprawdzony stan latarni

XIII Murapol Cup. Do Krakowa przyjadą Liverpool, RB Lipsk i Dynamo Kijów

NASZ PATRONAT
XIII Murapol Cup. Do Krakowa przyjadą Liverpool, RB Lipsk i Dynamo Kijów

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska