Agnieszka Delkowska, autorka popularnego bloga Lady Kitchen, poleca na grilla pyszne skrzydełka.
Składniki
- 1 kg skrzydełek
- 1/2 łyżeczki curry
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka majeranku suszonego lub świeżego
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 szklanki oleju
- 1/2 szklanki musztardy sarepskiej
- 2 łyżki miodu
Wykonanie
Przyprawy, rozgniecione ząbki czosnku i olej wymieszać razem. W tak przygotowanej marynacie obtoczyć skrzydełka i zostawić na kila godzin (dobrze je przygotować w wieczór poprzedzający grilla). Miód i musztardę wymieszać razem. Skrzydełka grillować, w trakcie smarując je miodem z musztardą.
Zobacz też:Marynaty do mięs według przepisu Adama Chrząstowskiego, szefa kuchni restauracji Ed Red
Źródło: Dzień Dobry TVN