https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Dania na grilla. Kolorowe szaszłyki z boczkiem, cukinią, pomidorem i pieczarkami [PRZEPIS]

mad
Kolorowe szaszłyki z boczkiem, cukinią, pomidorem i pieczarkami . Zobaczcie przepis!
Kolorowe szaszłyki z boczkiem, cukinią, pomidorem i pieczarkami . Zobaczcie przepis! Fot. Aleksandra Faiks
Dania z grilla to nie tylko kiełbasa i karkówka. Zobaczcie przepis na pyszne szaszłyki.

Kolorowe szaszłyki w rewelacyjnej marynacie. W sam raz na wiosennego grilla. Przepis naszej Czytelniczki Aleksandry Faiks.

Składniki

  • cukinia
  • pomidor
  • 3 duże pieczarki
  • 2 małe cebule
  • 150 g boczku

Składniki na marynatę

  • łyżeczka ostrej papryki
  • pół opakowania pieprzu
  • przyprawa ziołowa do grilla
  • wyciśnięty ząbek czosnku
  • 3 łyżki oleju

Wykonanie
Przyprawy wymieszać z olejem. Cukinię oraz obrane pieczarki pokroić w plastry, pomidora oraz cebule w ćwiartki, a boczek w plastry. Nałożyć na patyczki do szaszłyków: cukinię, boczek, cebulę, pieczarkę, pomidora, cukinię, boczek, cebulę, pieczarkę, pomidora i ostatnią cukinię. Polać dokładnie marynatą i zostawiać w lodówce. Grillować.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska