Kolorowe szaszłyki w rewelacyjnej marynacie. W sam raz na wiosennego grilla. Przepis naszej Czytelniczki Aleksandry Faiks.
Składniki
- cukinia
- pomidor
- 3 duże pieczarki
- 2 małe cebule
- 150 g boczku
Składniki na marynatę
- łyżeczka ostrej papryki
- pół opakowania pieprzu
- przyprawa ziołowa do grilla
- wyciśnięty ząbek czosnku
- 3 łyżki oleju
Wykonanie
Przyprawy wymieszać z olejem. Cukinię oraz obrane pieczarki pokroić w plastry, pomidora oraz cebule w ćwiartki, a boczek w plastry. Nałożyć na patyczki do szaszłyków: cukinię, boczek, cebulę, pieczarkę, pomidora, cukinię, boczek, cebulę, pieczarkę, pomidora i ostatnią cukinię. Polać dokładnie marynatą i zostawiać w lodówce. Grillować.
Zobacz koniecznie!

Wideo