Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Dania na grilla. Kolorowe szaszłyki z boczkiem, cukinią, pomidorem i pieczarkami [PRZEPIS]

mad
Kolorowe szaszłyki z boczkiem, cukinią, pomidorem i pieczarkami . Zobaczcie przepis!
Kolorowe szaszłyki z boczkiem, cukinią, pomidorem i pieczarkami . Zobaczcie przepis! Fot. Aleksandra Faiks
Dania z grilla to nie tylko kiełbasa i karkówka. Zobaczcie przepis na pyszne szaszłyki.

Kolorowe szaszłyki w rewelacyjnej marynacie. W sam raz na wiosennego grilla. Przepis naszej Czytelniczki Aleksandry Faiks.

Składniki

  • cukinia
  • pomidor
  • 3 duże pieczarki
  • 2 małe cebule
  • 150 g boczku

Składniki na marynatę

  • łyżeczka ostrej papryki
  • pół opakowania pieprzu
  • przyprawa ziołowa do grilla
  • wyciśnięty ząbek czosnku
  • 3 łyżki oleju

Wykonanie
Przyprawy wymieszać z olejem. Cukinię oraz obrane pieczarki pokroić w plastry, pomidora oraz cebule w ćwiartki, a boczek w plastry. Nałożyć na patyczki do szaszłyków: cukinię, boczek, cebulę, pieczarkę, pomidora, cukinię, boczek, cebulę, pieczarkę, pomidora i ostatnią cukinię. Polać dokładnie marynatą i zostawiać w lodówce. Grillować.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Instahistorie z VIKI GABOR

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska