Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Domowe przetwory. Konfitura z rabarbaru [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Domowa konfitura z rabarbaru. Zobaczcie przepis!
Domowa konfitura z rabarbaru. Zobaczcie przepis! Fot. Anna Loska
Rabarbar i cukier! Tylko te dwa składniki są potrzebne do przygotowania pysznej, domowej konfitury z rabarbaru. Zobaczcie przepis!

Przepis na domową konfiturę z rabarbaru naszej Czytelniczki Anny Loski. Warto przygotować kilka słoików, by zimą cieszyć się smakiem lata!

Domowa konfitura z rabarbaru.
Domowa konfitura z rabarbaru. Fot. Anna Loska

 
Składniki

  • 1 kg rabarbaru 
  • 300 g cukru

 
 
Wykonanie
Rabarbar myjemy i kroimy mniej więcej na dwucentymetrowe kawałki - nie obieramy go ze skórki. Rabarbar zasypujemy cukrem i odstawiamy na kilka godzin, żeby puścił sok. Następnie rabarbar smażymy na bardzo małym ogniu, do czasu osiągnięcia pożądanej konsystencji. Pamiętamy o częstym mieszaniu, aby konfitura podczas smażenia się nie przypaliła. Gorącą konfiturę przekładamy do słoiczków i odstawiamy do góry dnem.  

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska