https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Domowe przetwory. Konfitura z rabarbaru [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Domowa konfitura z rabarbaru. Zobaczcie przepis!
Domowa konfitura z rabarbaru. Zobaczcie przepis! Fot. Anna Loska
Rabarbar i cukier! Tylko te dwa składniki są potrzebne do przygotowania pysznej, domowej konfitury z rabarbaru. Zobaczcie przepis!

Przepis na domową konfiturę z rabarbaru naszej Czytelniczki Anny Loski. Warto przygotować kilka słoików, by zimą cieszyć się smakiem lata!

Domowa konfitura z rabarbaru.
Domowa konfitura z rabarbaru. Fot. Anna Loska

 
Składniki

  • 1 kg rabarbaru 
  • 300 g cukru

 
 
Wykonanie
Rabarbar myjemy i kroimy mniej więcej na dwucentymetrowe kawałki - nie obieramy go ze skórki. Rabarbar zasypujemy cukrem i odstawiamy na kilka godzin, żeby puścił sok. Następnie rabarbar smażymy na bardzo małym ogniu, do czasu osiągnięcia pożądanej konsystencji. Pamiętamy o częstym mieszaniu, aby konfitura podczas smażenia się nie przypaliła. Gorącą konfiturę przekładamy do słoiczków i odstawiamy do góry dnem.  

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska