Przepisem na domowy kebab podzieliła się nasza Czytelniczka Katarzyna Skuta. Pasjonatka gotowania. Ma w sobie to coś, co sprawia, że wszystkie potrawy wychodzą znakomicie. Umie łączyć smaki i doprawiać dania tak, że znikają z talerzy w okamgnieniu.
Składniki
- większa pojedyncza pierś z kurczaka
- 4 bułki kebabowe
- 3 ogórki kiszone
- 1/2 cebuli
- pomidor
- ulubiona sałata
Składniki na sos
- 3 łyżki keczupu
- łyżka majonezu
- łyżeczka soku z cytryny
- sól, pieprz
Wykonanie
Pierś z kurczaka umyć, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na patelni. Odstawić na chwilę, po czym pokroić w plastry. Warzywa pokroić w plasterki, sałatę porwać. Zrobić sos z majonezu, keczupu i cytryny. Bułki obsmażyć z obu stron na suchej patelni, najlepiej grillowej, lekko dociskając. Ciepłą bułkę naciąć głęboko, środek posmarować sosem i ułożyć w środku sałatę, mięso i pozostałe warzywa, wierzch ponownie polać sosem.
Zobacz też: Domowy fast food, czyli holenderski kebab z pieczarkami
Zobacz też: Wegańskie burgery z kaszy jaglanej i płatków owsianych
Zobacz też: Siekane burgery wołowe
Zobacz też: Przepis na burgery z czerwonej fasoli
Źródło: Dzień Dobry TVN
