https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Domowy fast food. Jak zrobić domowego kebaba z kurczakiem [PRZEPIS]

mad
Domowy kebab jest łatwy do zrobienia.
Domowy kebab jest łatwy do zrobienia. Katarzyna Skuta
Przepis na domowego kebaba. Każdy sobie poradzi!

Przepisem na domowy kebab podzieliła się nasza Czytelniczka Katarzyna Skuta. Pasjonatka gotowania. Ma w sobie to coś, co sprawia, że wszystkie potrawy wychodzą znakomicie. Umie łączyć smaki i doprawiać dania tak, że znikają z talerzy w okamgnieniu.

Składniki

  • większa pojedyncza pierś z kurczaka
  • 4 bułki kebabowe
  • 3 ogórki kiszone
  • 1/2 cebuli
  • pomidor
  • ulubiona sałata


Składniki na sos

  • 3 łyżki keczupu
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka soku z cytryny
  • sól, pieprz

Wykonanie
Pierś z kurczaka umyć, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na patelni. Odstawić na chwilę, po czym pokroić w plastry. Warzywa pokroić w plasterki, sałatę porwać. Zrobić sos z majonezu, keczupu i cytryny. Bułki obsmażyć z obu stron na suchej patelni, najlepiej grillowej, lekko dociskając. Ciepłą bułkę naciąć głęboko, środek posmarować sosem i ułożyć w środku sałatę, mięso i pozostałe warzywa, wierzch ponownie polać sosem.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska