Ta forma letniego dania nada wyjątkowy charakter grillowemu menu i z pewnością zachwyci wszystkich gości.
Składniki na 4 porcje
- 440 g wołowiny (np. antrykot)
- 4 bułki
- 4 liście sałaty karbowanej
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- szczypta soli i pieprzu
- 4 łyżki chrzanu (np. Krakus)
- 8 korniszonów z czosnkiem Krakus
Wykonanie
Wołowinę drobno posiekać nożem, dodać 1 łyżkę oliwy, doprawić solą oraz pieprzem i wyrobić.
Z mięsa uformować kotlety wielkości bułki i zgrillować.
Bułki przekroić na pół, wnętrze lekko posmarować pozostałą oliwą i przez chwilę ułożyć na grillu, aby bułki nabrały temperatury.
Potem, układać kolejno: sałatę, burgera, po 1 łyżce chrzanu oraz plastry korniszonów z czosnkiem.
Zobacz też:Domowy sos pomidorowy na zimę
Zobacz też:Domowa pasta z czerwonej papryki
Zobacz też:Jak zrobić domowy ketchup?
Zobacz też:Sałatka pieczarkowo-paprykowa na zimę
Zobacz też: Marynowana fasolka szparagowa na zimę
Zobacz też:Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym na zimę
Zobacz też:Marynowana dynia na zimę
Zobacz też:Kiszona papryka Koła Gospodyń Wiejskich
Zobacz też:Suszone pomidory w słoikach
Zobacz też:10 pomysłów na przetwory z ogórków
Zobacz koniecznie:Jak przygotować domowy przecier pomidorowy na zimę
Zobacz też:Podgrzybki w pomidorach na zimę
Zobacz też:Przepis na szybką konfiturę z dyni
Zobacz też:Przepisy na grzyby na zimę
Zobacz też:TOP 10 typowo małopolskich dań według naszych Czytelników
Zobacz też:Jak zrobić domowy sos do spaghetti na zimę
Źródło: Dzień Dobry TVN