MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Gdzie na burgera w Krakowie? Oto najnowszy ranking TOP 10 burgerowni wg Googla. Te lokale polecają klienci i internauci!

Dominik Berneński
Gdzie na burgera w Krakowie? Kliknij w galerię zdjęć i sprawdź aktualny ranking TOP 10 burgerów wg Google!
Gdzie na burgera w Krakowie? Kliknij w galerię zdjęć i sprawdź aktualny ranking TOP 10 burgerów wg Google! pexels / zdjęcie ilustracyjne
Gdzie zjeść najlepsze burgery w Krakowie? Nie jest łatwo odpowiedzieć na to pytanie. Restauracji i lokali serwujących te specyficzne kanapki jest coraz więcej, a co za tym idzie, trudno wskazać miejsca, w których zamówimy najpyszniejsze burgery. Przychodzimy jednak z pomocą i prezentujemy najnowszy ranking – TOP 10 krakowskich burgerowni wg Googla. Te miejsca polecają klienci!

Kliknij w Galerię Zdjęć i zobacz aktualny ranking TOP 10 burgerów w Krakowie wg Google. Przesuwaj zdjęcia w prawo - naciśnij strzałkę lub przycisk NASTĘPNE.

Gdzie na burgera w Krakowie?

Burgerownie cieszą się coraz większą popularnością na kulinarnej mapie Krakowa. Burgery można kupić już nie tylko w małych budkach czy foodtruckach, ale serwują je nawet ekskluzywne restauracje. Nie ma co ukrywać – ten przysmak kojarzony z kuchnią amerykańską - podbił kulinarne serca Polaków.

Duża rywalizacja między restauracjami na najlepszego burgera jest oczywiście czymś dobrym dla klientów, ale jak z tego gąszcza burgerowni wybrać miejsca, w którym zjemy najpyszniejszego burgera? Każdy ma swoje preferencje i upodobania, ale warto skorzystać z rekomendacji i poleceń. Przygotowaliśmy taki ranking – TOP 10 burgerowni w Krakowie wg Googla, stworzony na bazie rekomendacji i poleceń internautów.

Dobry burger, czyli jaki? Na co zwrócić uwagę

Każda lokal ma swoją wizję najlepszego burgera, ale można wskazać kilka cech, na które szczególnie należy zwrócić uwagę:

  • Mięso – jeden z najważniejszych składników burgera. Zwykle używa się wysokiej jakości mięsa wołowego
  • bułka – bez bułki, nie ma burgera! Bułka powinna być lekko chrupiąca z zewnątrz, w środku nieco miękka. Ma przede wszystkim trzymać „w ryzach” całą burgerową kompozycję i umilać konsumpcję kanapki. Często wewnętrzną stronę bułki delikatnie się grilluje, aby nadać jej odpowiedniej chrupkości oraz wyjątkowego smaku.
  • dodatki – o ile bazą każdego burgera jest mięso i bułka, o tyle dobrej jakości dodatki są niezwykle istotne dla całości kompozycji i smaku. Warzywa powinny świeże, chrupiące i po prostu smaczne. Na szczególną uwagę zasługuje ser żółty, który potrafi dodać wiele smaku.
  • Sosy – ostatni szlif dobrego burgera, ale jakże istotny! W przypadku sosów burgerownie mają spore pole do popisu, a wszystko zależy od umiejętności szefa kuchni.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Atmosfera przed meczem Polska Holandia

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska