Największą popularnością wśród gości cieszą się dymiące tajskie stragany, świeże japońskie sushi czy indyjska aromatyczna pakora. Liczni próbują też gruzińskiego chaczapuri czy libańskiego tabbouleh. Jest marynowana rzepa i czarny sezam, domowe curry z chrupiącymi warzywami i świeżą kolendrą, zupa pho i wietnamskie kanapki bahn mi. Nie brakuje również chętnych spróbować dań kuchni koreańskiej oraz malezyjskiej jak i naturalnych azjatyckich kosmetyków.
Kiedy jedni się zajadają azjatyckimi specjałami, inni szukają ciepła i smaku w napojach. A tych także jest dostatek. W Hali odbywa się jednocześnie Festiwal Kawy i Czekolady, podczas którego można spróbować różnych rodzajów kawy z całego świata, a także delektować się wspaniałymi smakami czekolady i słodkości. Dla łasuchów do wyboru są: czekolada gorzka, deserowa, mleczna, biała czy z dodatkami.
Ci którzy szukają "mocniejszych" wrażeń ustawiają się raczej przy stoiskach z trunkami. Odbywa się tu także Festiwal Piwa, Wina i Trunków Rzemieślniczych. Krakowianie kuszeni rzemieślniczymi piwami, winami z różnych regionów świata, miodami pitnymi czy nalewkami, licznie ustawiają się w kolejkach by próbować specjałów. To doskonała okazja, by spróbować alkoholi, których zwykle nie ma w sklepach, a także spotkać się z ich producentami. Nie da się ukryć, że jak co roku, w tej części hali jest najweselej.
- Hala 100-lecia KS Cracovia, al. Focha 40.
- Godziny otwarcia: sobota 12-20, niedziela 12-18.
Internetowi oszuści w natarciu!
