„Przepisy Joli” to więcej niż blog i profil na Facebooku – to już instytucja. Teraz ponad pół miliona fanów smacznej domowej kuchni w ciepłym, rodzinnym wydaniu będzie mogło gotować z pomocą nowej książki. „Przepisy Joli. Od śniadania do kolacji” (Edipresse Książki) to zbiór nieskomplikowanych receptur z propozycjami posiłków tworzący tygodniowe menu dla całej rodziny. 30 marca o godzinie 16 w salonie Empik Bonarka autorka osobiście opowie fanom o powstawaniu książki i zdradzi kilka swoich kulinarnych sekretów.
Jola Caputa odpowiada na pytanie, które każdy zadaje sobie niemal codziennie: co tym razem przygotować do jedzenia? W tej apetycznej książce znajdują się dostosowane do pory roku przepisy na śniadania, obiady i kolacje dla całej rodziny. Z ich pomocą przygotowanie zarówno urozmaiconych, jak i prostych potraw stanie się banalne.
„Przepisy Joli...” podpowiadają jak zrobić racjonalne, oszczędzające czas i pieniądze zakupy. W kuchni Joli Caputy nic się nie marnuje. Prezentowane przez nią przepisy i porady są zawsze wypróbowane, a ich dobór to propozycja prawdziwie domowej tradycyjnej kuchni, opartej na powszechnie dostępnych składnikach. Zaproponowanych receptur nie można znaleźć na blogu, powstały specjalnie na potrzeby tej książki.
Jola Caputa – doświadczony ekspert publikujący w wysokonakładowych czasopismach kulinarnych oraz autorka popularnego bloga PrzepisyJoli.com. Prywatnie jest babcią, mamą i żoną, uwielbia gotować dla swojej rodziny i to właśnie z najbliższymi najchętniej spędza każdą chwilę.
Zobacz też:Dania mączne: kopytka, pyzy, knedle, proziaki, pierogi. TOP 10 dań naszych Czytelników
Zobacz też:Kluski leniwe z bułką tartą i masłem
Zobacz też:Kluski kudłate z kwaśnicą
Zobacz też:Trzy przepisy na wiosenne, zielone śniadania
Zobacz też: Małopolskie przysmaki. Pierogi łomnicańskie
Zobacz też: Małopolskie przysmaki, o których nie miałeś pojęcia. TOP 12 dań małopolskich gospodyń
Zobacz też:Babcine przepisy. TOP 12 dań z dzieciństwa, do których warto powrócić
Zobacz też:Ziemniaki. Skąd pochodzą, ile jest odmian i czy są kaloryczne?
Źródło: Dzień Dobry TVN