W skrócie
Przygotowanie skrzydełek z rusztu to nie tylko kulinarna przygoda, ale także sposób na stworzenie niepowtarzalnego smaku, który podbije serca wszystkich gości przy grillu. Dzięki sosowi miodowo-musztardowemu zyskują zupełnie nowy, wyrazisty charakter. Wypróbuj przepis na soczyste skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym.
W galerii możesz zobaczyć produkty potrzebne do zrobienia skrzydełek z grilla
Skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym – przepis z grilla
Liczba porcji: dla 4-6 osób.
Czas przygotowania: 20 minut + minimum 1 godzina marynowania
Stopień trudności: łatwy.
Składniki:
- 12 skrzydełek,
- 2 łyżki musztardy stołowej Na Szlaku Smaku,
- 1 łyżeczka czosnek granulowany Na Szlaku Smaku,
- 2 łyżki miodu Zaczarowany ogród,
- 2 łyżki oleju Marysia,
Przyprawy:
- 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki i przyprawa do kurczaka Na Szlaku Smaku.
Jak zrobić skrzydełka w musztardzie?
Sposób przygotowania:
- Zaczynam od zrobienia marynaty do skrzydełek. W tym celu mieszam musztardę, miód, olej w głębokiej misce.
- Następnie dosypuję przyprawy wraz z czosnkiem granulowanym.
- Do powstałej marynaty wrzucam skrzydełka, tak by całkowicie pokryte.
- Mięso odstawiam na minimum godzinę do lodówki. Najlepiej gdyby, było to przynajmniej 8 godzin lub całą noc, aby mięso skruszało i przeszło smakiem przypraw.
- Na koniec skrzydełka wyciągam i grilluję na rozgrzanym ruszcie przez około 20 minut.
- W międzyczasie przekładam mięso, aby zarumieniło się z każdej strony.
Najsmaczniejsze skrzydełka w sosie miodowo-musztardowym z gr...
Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!
Zobacz także inne tematy kulinarne ze Strony Kuchni: