Sezon na maliny tuż-tuż. Może skusicie się na pyszne muffinki z malinami? Przepisem podzieliła się nasza Czytelniczka Katarzyna Jaworek, autorka bloga „Tradycyjna kuchnia Kasi”
Składniki
- 45 dag mąki
- 1,5 szklanki mleka
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżki cukru waniliowego
- 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
- 200 ml oleju
- 3 jajka
- 1/2 łyżeczki soli
- 30 dag malin
Wykonanie
Jajka połączyć z mlekiem i olejem. Mąkę wymieszać z solą, cukrem, cukrem waniliowym oraz proszkiem do pieczenia.
Suche składniki stopniowo dodawać do masy płynnej. Wszystko razem dokładnie wymieszać łyżką. Dodać maliny i ponownie wymieszać.
Ciasto przełożyć do foremek na muffinki (do 3/4 wysokości). Piec 30 minut w temperaturze 195 stopni.
Zobacz też:Maliny. TOP 10 deserów z malinami naszych Czytelników
Zobacz też:Nalewka z malin Koła Gospodyń Wiejskich z Woli Zabierzowskiej
Zobacz też:Przepisy na pyszne ciasta z rabarbarem
Zobacz też:TOP 7 deserów bez pieczenia z truskawkami
Zobacz też:Zobacz TOP 10 przepisów na dania z truskawkami
Zobacz też:Botwinka. Zupy z botwiny na ciepło i zimno [PRZEPISY]
Zobacz też:Przepisy na majowe zupy szczawiowe
Zobacz też:Sernik na zimno: przepisy
Zobacz koniecznie:Jak przygotować szparagi? Trzy pomysły na pyszne dania z zielonymi szparagami
Zobacz koniecznie:Zupa ze szparagów białych lub zielonych – przepisy
Zobacz koniecznie:Przepisy na szparagi. Zobacz TOP 10 propozycji naszych Czytelników
Źródło: Dzień Dobry TVN

Wideo