Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na obiad. Wątróbka drobiowa z dynią. Pyszne jesienne danie [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Wątróbka drobiowa z dynią to pomysł na szybki jesienny obiad. Zobaczcie przepis.
Wątróbka drobiowa z dynią to pomysł na szybki jesienny obiad. Zobaczcie przepis. Fot. Dorota Wójcicka
Wątróbka drobiowa w jesiennym wydaniu z duszoną cebulką i małymi kostkami dyni. Bardzo proste a pyszne i niezwykle bogate w składniki odżywcze danie. Zobaczcie przepis!

Pomysł na obiad z wątróbką i dynią naszej Czytelniczki Doroty Wójcickiej, autorki bloga Daktyle w czekoladzie.
  
Składniki

  • 300 g wątróbki drobiowej 
  • ok. 3-4 łyżki mąki pszennej 
  • 150 g oczyszczonej dyni (bez skórki i środka) 
  • 1 cebula 
  • natka pietruszki 
  • sól 
  • olej do smażenia

 

Wykonanie
Oczyszczoną dynię pokroić w małą kostkę ok. 1 cm. 
Cebulę pokroić w piórka. 
Wątróbkę opłukać, lekko osuszyć, obtoczyć w mące. 
Na patelnię wlać olej, wyłożyć wątróbkę. Pomiędzy nią, wyłożyć cebulę, na wierzch posypać kostki dyni. Smażyć pod przykryciem ok. 3-4 minut. Po tym czasie wątróbkę przekręcić na drugą stronę, smażyć pod przykryciem następne 3-4 minuty. Usmażone danie posolić po wierzchu i posypać posiekaną natką pietruszki. 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Grupę krwi u człowieka można zmienić, to przełom!

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska