Zakwas na żurek - to prostsze niż myślisz! Jak zrobić domowy zakwas na żurek? Czym różni się barszcz biały od żurku? Jak długo można przechowywać zakwas na żurek? Miedzy innymi na te pytania odpowiada...
25 kwietnia 2024, 14:32
5 przepisów na dania z kaszą gryczaną w roli głównej Racuchy z kaszy gryczanej, placki z kaszy gryczanej z twarogiem i dymką, pierogi z kaszą gryczaną i serem, Zupa krem buraczany z podwójnie prażoną kaszą...
25 kwietnia 2024, 14:30
Pasta z ryby wędzonej – makreli lub piklinga Wędzona ryba, jajka, ogórek konserwowy, majonez i szczypior. Tylko tyle potrzeba, by zrobić pyszna pastę do kanapek z wędzonej makreli lub piklinga. Zobaczcie...
25 kwietnia 2024, 14:30
Jak upiec dobry sernik? Sernik to ulubione ciasto Polaków. Serniki potrafią być jednak... kapryśne! Szczególnie podczas pieczenia może zdarzyć się, że ciasto nadmiernie urośnie, pęknie...
25 kwietnia 2024, 14:29
Należy spożyć do, najlepiej spożyć przed końcem – różnica, która ma znaczenie Kupując produkty spożywcze coraz częściej zwracamy uwagę na terminy podane na opakowaniu. Czy jednak każdy z nas wie, czym dokładnie różni się „należy spożyć...
25 kwietnia 2024, 14:28
Dawne domy handlowe PRL jak dzisiaj supermarkety i galerie. Zdjęcia Supermarkety, galerie handlowe, park shopy to stały obecnie element krajobrazu większości miast. Okazuje się, że i w epoce PRL-u Chrzanów, Olkuszu, Oświęcim i...
25 kwietnia 2024, 14:28