https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Przekąski na andrzejki: zielone kieszonki z wędzonym twarogiem [PRZEPIS]

mad
Szybka i łatwa przekąska na andrzejki.
Szybka i łatwa przekąska na andrzejki. materiały prasowe
Przepis na zielone kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem.

Świeże, pachnące, delikatne i wyjątkowo efektownie prezentujące się na talerzu – takie właśnie są pyszne, zielone kieszonki proponowane w poniższym przepisie. Kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem to wspaniały przepis na śniadanie, podwieczorek lub przekąskę.
Wspaniale się prezentują, a do tego są oryginalne, lekkie i naprawdę smaczne, dlatego mogą stać się hitem każdej imprezy. Z pewnością rozsmakują się w nich zarówno wegetarianie, jak i miłośnicy tradycyjnej kuchni. Świetnie smakują w towarzystwie pieczywa, grzanek, czy bagietek czosnkowych. Czas przygotowania to zaledwie 20 minut, warto wykorzystać przepis przy najbliższej okazji, np. podczas andrzejek.

Składniki 

  • 2 opakowania pasty z pestkami słonecznika z ogórkiem i koperkiem Well Well
  • 2 główki sałaty
  • 150 g wędzonego twarogu
  • pęczek szczypiorku

Wykonanie 
Sałaty umyć, dokładnie osuszyć liście – większe podzielić na pół. Uformować z nich kieszonki, w które nałożyć pastę połączoną z wędzonym twarogiem. Gotowe kieszonki przewiązać szczypiorkiem i układamy na talerzu.

Zobacz też:Przepisy na pasty kanapkowe

Źródło: Dzień Dobry TVN

Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska