Świeże, pachnące, delikatne i wyjątkowo efektownie prezentujące się na talerzu – takie właśnie są pyszne, zielone kieszonki proponowane w poniższym przepisie. Kieszonki z wędzonym twarogiem i pastą z pestkami słonecznika, ogórkiem i koperkiem to wspaniały przepis na śniadanie, podwieczorek lub przekąskę.
Wspaniale się prezentują, a do tego są oryginalne, lekkie i naprawdę smaczne, dlatego mogą stać się hitem każdej imprezy. Z pewnością rozsmakują się w nich zarówno wegetarianie, jak i miłośnicy tradycyjnej kuchni. Świetnie smakują w towarzystwie pieczywa, grzanek, czy bagietek czosnkowych. Czas przygotowania to zaledwie 20 minut, warto wykorzystać przepis przy najbliższej okazji, np. podczas andrzejek.
Składniki
- 2 opakowania pasty z pestkami słonecznika z ogórkiem i koperkiem Well Well
- 2 główki sałaty
- 150 g wędzonego twarogu
- pęczek szczypiorku
Wykonanie
Sałaty umyć, dokładnie osuszyć liście – większe podzielić na pół. Uformować z nich kieszonki, w które nałożyć pastę połączoną z wędzonym twarogiem. Gotowe kieszonki przewiązać szczypiorkiem i układamy na talerzu.
Zobacz też:Przekąski na andrzejki. Zobacz TOP 7 niezwykłych dań na imprezę
Zobacz też:TOP 10 przekąsek na imprezę andrzejkową naszych Czytelników
Zobacz też: Francuskie paluchy serowe w trzech krokach – idealna przekąska na imprezę
Zobacz też: Szybka przekąska na andrzejki: smakowe tortille
Zobacz też: Przekąska na andrzejki: nachosy z guacamole
Zobacz też: Szybka i pyszna przekąska: chrupiące kwadraciki z ciasta francuskiego z żółtym serem