Jesień zbliża się coraz większymi krokami, a w niejednym domu to czas przygotowywania przetworów. Dynia, rabarbar, jeżyny, a nawet mięta to produkty, z których nasi Czytelnicy potrafią przygotować pyszności. Zebraliśmy kilka prostych przepisów na ciasta, zupy, dżemy a nawet nalewki od Magdaleny Zgamy z Nowego Sącza. Zobaczcie jej propozycje.
FLESZ - Polska żywność nie jest eko. A wszystko przez węgiel
Powiem szczerze, że już coraz mniej robię przetwory bo zawsze czasu mało a i nie mam dostępu do takich działkowych warzyw czy owoców. Dlatego zazwyczaj kupuje ale też na skład zwracam uwagę. A soki Tarczyna od lat kupuje :) Owocowe i uwielbiam sok pomidorowy.
E
Ewka
ja co roku robię soki z pigwy, najlepsze są buteleczki od Tarczyna, zawsze zostawiam sobie po ich pysznych sokach pomidorowych