Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Szaszłyki z sera, szynki parmeńskiej i pomidórków [PRZEPIS]

Iwona Borowiec
Iwona Borowiec
Szaszłyki z sera, szynki parmeńskiej i pomidórków

Iwona Borowiec, autorka bloga Dobra karma Iwony, na majówkę poleca nieco inne szaszłyki.

Składniki

  • opakowanie szynki parmeńskiej
  • opakowanie mozarelli w kulkach
  • opakowanie pomidorków koktajlowych
  • świeża bazylia

Wykonanie
Na krótkie patyki do szaszłyków lub burgerów nadziać na przemian składniki, przeplatając je plastrem szynki jak na zdjęciu. Nie zapomnieć o listkach bazylii. Podawać na liściach sałaty. Idealne z dodatkiem domowego pesto.

Zobacz też:marynaty do mięs na grilla według Adama Chrząstowskiego, szefa kuchni krakowskiej restauracji Ed Red

Źródło: Dzień Dobry TVN

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska