Iwona Borowiec, autorka bloga Dobra karma Iwony, na majówkę poleca nieco inne szaszłyki.
Składniki
- opakowanie szynki parmeńskiej
- opakowanie mozarelli w kulkach
- opakowanie pomidorków koktajlowych
- świeża bazylia
Wykonanie
Na krótkie patyki do szaszłyków lub burgerów nadziać na przemian składniki, przeplatając je plastrem szynki jak na zdjęciu. Nie zapomnieć o listkach bazylii. Podawać na liściach sałaty. Idealne z dodatkiem domowego pesto.
Zobacz też:marynaty do mięs na grilla według Adama Chrząstowskiego, szefa kuchni krakowskiej restauracji Ed Red
Źródło: Dzień Dobry TVN
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?