https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Wielkie gotowanie na Rynku

Halina Gajda
Pierogi z kapustą, nieodzowne danie na wigilijny stół, były głównym bohaterem konkursu kulinarnego, który z inicjatywy "Gazety Gorlickiej"odbyła się na Rynku. W kulinarne szranki stanęło trzy drużyny - polityków, sióstr służebniczek oraz mundurowych. Cel był jasny - z przygotowanych składników przygotować ciasto i farsz i ulepić pierogi. Zawodnikom szło różnie, ale mieli przy tym ogromny dystans do siebie, więc żartów, dowcipnych uwag było co niemiara. Ostatecznie konkursowe jury uznało, że wszystkie pierogi miały odpowiedni kształt i smak. Jurorzy, w przedświątecznym klimacie postanowili przymknąć oko na drobne niedociągnięcia. Wszystkim przyznali pierwsze miejsce.
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska