https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Aromatyczne leczo z czerwoną i białą papryką, cukinią i pomidorami [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Zobaczcie przepis na pyszne, aromatyczne leczo.
Zobaczcie przepis na pyszne, aromatyczne leczo. Fot. Katarzyna Skuta
Spróbujcie aromatycznego lecza z czerwoną i białą papryką, cukinią i pomidorami.

Leczo – przepis. Nasza Czytelniczka, Katarzyna Skuta na szybki obiad proponuje aromatyczne leczo! Zobaczcie przepis!

Składniki

  • 80 dag pomidorów 
  • 3 cebule 
  • 1,2 kg papryki białej 
  • 2 papryki czerwone 
  • 1 cukinia 
  • kiełbasa sucha 
  • 2 ząbki czosnku 
  • sól, majeranek

 

Wykonanie
Pomidory sparzyć i obrać ze skórek. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Dodać pokrojone pomidory i dusić aż się rozpadną, ok. 10-15 minut. Po tym czasie dodać pokrojoną w półplasterki cukinię oraz pokrojone w paski papryki. Posolić i dusić pod przykryciem aż warzywa zmiękną. W międzyczasie pokroić kiełbasę i obsmażyć na patelni. Dołożyć do warzyw. Na końcu dodać przeciśnięty czosnek i majeranek. 

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska