Leczo – przepis. Nasza Czytelniczka, Katarzyna Skuta na szybki obiad proponuje aromatyczne leczo! Zobaczcie przepis!
Składniki
- 80 dag pomidorów
- 3 cebule
- 1,2 kg papryki białej
- 2 papryki czerwone
- 1 cukinia
- kiełbasa sucha
- 2 ząbki czosnku
- sól, majeranek
Wykonanie
Pomidory sparzyć i obrać ze skórek. Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Dodać pokrojone pomidory i dusić aż się rozpadną, ok. 10-15 minut. Po tym czasie dodać pokrojoną w półplasterki cukinię oraz pokrojone w paski papryki. Posolić i dusić pod przykryciem aż warzywa zmiękną. W międzyczasie pokroić kiełbasę i obsmażyć na patelni. Dołożyć do warzyw. Na końcu dodać przeciśnięty czosnek i majeranek.

Wideo