https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Desery z jabłkami. Pieczone jabłka z żurawiną, orzechami i miodem. Prosty deser dla każdego [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Pieczone jabłka z żurawiną, orzechami i miodem. Zobaczcie przepis!
Pieczone jabłka z żurawiną, orzechami i miodem. Zobaczcie przepis! Fot. Katarzyna Jaworek
Pieczona jabłka to jeden z tych deserów, który robi się błyskawicznie. Zobaczcie przepis!

Macie ochotę na małe co nieco? Pieczone jabłka to raj dla łasuchów! Przepisem podzieliła się nasza Czytelniczka Katarzyna Jaworek, autorka bloga „Tradycyjna kuchnia Kasi”.

SKŁADNIKI

  • 3 jabłka
  • 50 g suszonej żurawiny
  • 50 g orzechów włoskich
  • 1 łyżka miodu
  • 1/2 łyżki cukru trzcinowego

PRZYGOTOWANIE:
Orzechy włoskie pokroić na mniejsze kawałki. Orzechy wymieszać z żurawiną, miodem i cukrem trzcinowym.
Z jabłek odkroić wierzchy. Łyżką wydrążyć gniazda nasienne. Wgłębienia wypełnić przygotowanym farszem. Jabłka przykryć odciętymi wierzchołkami.
Jabłka ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska