https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Domowy batonik musli. Zobacz, jak zrobic zdrową przekąskę [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Przepis na domowy batonik musli.

Domowy batonik musli to doskonały pomysł na drugie śniadanie dla dziecka - mówi Janina Czaja z Krakowa.

Składniki

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • szklanka mieszanki: rodzynki, żurawina suszona, płatki śniadaniowe, orzechy laskowe
  • 50 g masła
  • 1/4 szklanki cukru
  • 1/4 szklanki miodu

Wykonanie

Płatki wymieszać z mieszanką dodatków. W rondelku rozpuścić masło z miodem i cukrem. Podgrzewać około 2 minut, następnie wsypać suche składniki, wymieszać. Formę wyłożyć folią spożywczą, włożyć mieszankę, ugnieść i wyrównać. Wstawić na godzinę do lodówki, potem pokroić.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska