https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kraków. Mieczysław Czuma i Leszek Mazan promowali swoją nową książkę w Dworku Białoprądnickim [ZDJĘCIA]

AP
„Smoczy apetyt. Opowieść o krakowskiej kuchni” to najnowsza książka Mieczysława Czumy i Leszka Mazana opowiadająca o kulinariach pod Wawelem na przestrzeni dziejów. We wtorek 24 maja autorzy spotkali się z czytelnikami w Dworku Białoprądnickim.

FLESZ - Wysoki ceny paliw. Polacy wybierają rowery

od 16 lat

Kulinarna przeszłość i teraźniejszość stolicy Małopolski stała się tematem najnowszej książki znanych krakowian - Mieczysława Czumy i Leszka Mazana. „Smoczy apetyt” to bogato ilustrowana, niezwykła opowieść o kulinarnej przeszłości i teraźniejszości stolicy Małopolski.

Teksty autorów wzbogacone zostały felietonami m.in. Mikołaja Reya, Rafała Sonika czy Charlesa Daigneaulta. Nie zabrakło też fotografii i ilustracji, a także autorskich przepisów dla wszystkich kochających kulinarne eksperymenty. Wydawnictwo opatrzył wstępem Prezydent Miasta Krakowa prof. Jacek Majchrowski.

Wideo

Komentarze 1

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

M
Mikołaj K.
Leszek Mazan i jedna z jego wypraw incognito cyfrowa.tvp.pl/video/turystyka-i-wypoczynek,bylem-dublerem-leszek-mazan,59548094
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska