Kraków. Mieczysław Czuma i Leszek Mazan promowali swoją nową książkę w Dworku Białoprądnickim [ZDJĘCIA]

AP
Udostępnij:
„Smoczy apetyt. Opowieść o krakowskiej kuchni” to najnowsza książka Mieczysława Czumy i Leszka Mazana opowiadająca o kulinariach pod Wawelem na przestrzeni dziejów. We wtorek 24 maja autorzy spotkali się z czytelnikami w Dworku Białoprądnickim.

FLESZ - Wysoki ceny paliw. Polacy wybierają rowery

Kulinarna przeszłość i teraźniejszość stolicy Małopolski stała się tematem najnowszej książki znanych krakowian - Mieczysława Czumy i Leszka Mazana. „Smoczy apetyt” to bogato ilustrowana, niezwykła opowieść o kulinarnej przeszłości i teraźniejszości stolicy Małopolski.

Teksty autorów wzbogacone zostały felietonami m.in. Mikołaja Reya, Rafała Sonika czy Charlesa Daigneaulta. Nie zabrakło też fotografii i ilustracji, a także autorskich przepisów dla wszystkich kochających kulinarne eksperymenty. Wydawnictwo opatrzył wstępem Prezydent Miasta Krakowa prof. Jacek Majchrowski.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Więcej informacji na stronie głównej Gazeta Krakowska
Dodaj ogłoszenie