https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kraków. Trwa festiwal pierogów. Przez koronawirusa menu zostało nieco okrojone, ale i tak jest pysznie! [ZDJĘCIA]

Bartosz Dybała
Ruskie, z owocami, serem i nie tylko. Mały Rynek wypełnił się zapachem i smakiem najróżniejszych pierogów w ramach XVIII Festiwalu Pierogów. W tym roku - ze względu na pandemię koronawirusa - festiwalowe menu zostało nieco okrojone. Nie będzie tradycyjnego zmagania o nagrody jury i publiczności - statuetki św. Jacka i Kazimierza Wielkiego. Zabraknie też programu artystycznego i warsztatów dla dzieci. Jest za to 12 wystawców - pierogarni i restauracji, które zaserwują smakoszom swoje popisowe dania w najróżniejszej postaci - od klasycznej po nieco bardziej fantazyjną.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kulinaria

Polecane oferty
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska