Kraków. Trwa festiwal pierogów. Przez koronawirusa menu zostało nieco okrojone, ale i tak jest pysznie! [ZDJĘCIA]

Bartosz Dybała
Bartosz Dybała
Ruskie, z owocami, serem i nie tylko. Mały Rynek wypełnił się zapachem i smakiem najróżniejszych pierogów w ramach XVIII Festiwalu Pierogów. W tym roku - ze względu na pandemię koronawirusa - festiwalowe menu zostało nieco okrojone. Nie będzie tradycyjnego zmagania o nagrody jury i publiczności - statuetki św. Jacka i Kazimierza Wielkiego. Zabraknie też programu artystycznego i warsztatów dla dzieci. Jest za to 12 wystawców - pierogarni i restauracji, które zaserwują smakoszom swoje popisowe dania w najróżniejszej postaci - od klasycznej po nieco bardziej fantazyjną.

FLESZ - Na polskim rynku drożeje piwo

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie