Silniejszy w… kuchni. „Foodamenty” spalania tłuszczu według Rossa Edgley’a
Ross Edgley, autor książki „Silniejszy każdego dnia”, powraca z radami dotyczącymi jadłospisu dla osób trenujących sport, gotowych liczyć spożyte kalorie i...
Pierogi lub barszcz można przygotować wcześniej. Zamroź, a potem wyjmij na święta
Jak ułatwić sobie przygotowania do świąt Bożego Narodzenia? Mrożąc. Nawet najlepsze gospodynie zawczasu lepią pierogi, aby tuż przed Wigilią oszczędzić sobie...
Czy jesteśmy gotowi na hamburgery z próbówki?
Pierwszy hamburger z próbówki został wyprodukowany i zjedzony w 2013 roku. Kosztował trzysta tysięcy dolarów... Czyste mięso, stworzone z komórek zwierzęcych, w...
Jerozolima do zjedzenia. Książka równie smakowita, jak jej poprzedniczki w serii
To nie jest dobry moment – z uwagi na wojenną zawieruchę – by wyruszać w podróż do Jerozolimy, ale za to znakomity, by poznać to miasto dzięki książce, która...
Tak wygląda chiński czosnek. W ten sposób można odróżnić chiński czosnek od polskiego
Jak rozróżnić czosnek polski i czosnek chiński? W sklepie łatwo się pomylić i zamiast polskiego czosnku wybrać czosnek z Chin. Warto wiedzieć, jak wygląda...
Kiszonki jako naturalny probiotyk. Nie tylko kapustę można włożyć do słoika
Kiszonki z warzyw to idealny pomysł na wsparcie odporności. Dziś „zdrowie” to hasło-klucz do naszego szczęścia. Jak zatem zadbać o siebie i nie dać się...
6 prostych trików na niejadka warzyw
Co jednak zrobić, gdy nasz maluch nie przepada za warzywami? Poznaj 6 prostych trików na niejadka warzyw. Jak zachęcić malucha do jedzenia warzyw? Podpowiada...
Polacy szykują się na zimę i idą w słoiki! „Tradycja i oszczędności"
Ponad połowa badanych deklaruje, że w ich domach przetwory na zimę przygotowuje się co roku. Odsetek ten cały czas wzrasta. – Prawie co piąty Polak przyrządza...
Muszki owocówki mogą szybko opanować kuchnię. Uwielbiają owoce. Jak je zwalczyć?
Wielu z nas narzeka na mnogość insektów, które atakują nasze mieszkania i domy. Niektóre z nich są aktywne nie tylko wiosną i latem, plagi mogą pojawić się...
Sztućce z drewna nie tak bezpieczne. UE wprowadza zmiany w opakowaniach do żywności
Od 1 sierpnia w życie wchodzi nowelizacja unijnego rozporządzenia dotyczącego wytycznych stosowania tworzyw sztucznych. Chodzi o wykluczenie z kontaktu z...
Gotowanie na wyjeździe nie musi być męczące
W tym roku rezygnujesz z wczasów all inclusive z pełnym wyżywieniem? A może masz nietolerancje pokarmowe, wybierasz się na wakacje z dziećmi o dość...
Powrót do smaków sentymentalnych
Przyjemność płynąca z jedzenia jest oczywista. Niektóre smaki jednak bardziej niż inne, poprzez przywoływanie wspomnień z domu rodzinnego, wyzwalają wewnętrzny...
Oto 5 łatwych sposobów, aby mniej marnować w kuchni
Czy wiesz, że statystyczny Polak marnuje w ciągu roku… 235 kg żywności? Ten problem prawdopodobnie dotyczy także Ciebie. Filozofia zero waste (w dosłownym...
Octy smakowe, jakich nie znacie
Czy wiedzieliście, że słodka malina, soczysta mirabelka i niezwykle aromatyczny orzech włoski mogą stać się głównym składnikiem cierpkich octów?
Ostre dania z papryczką chili
Papryczki chili kojarzymy z ostrym, rozgrzewającym smakiem, który wyczuwalny jest szczególnie w kuchni meksykańskiej, indyjskiej albo dalekowschodniej. Ta ostra...
Sięgnij po polskie superowoce
Aronia, czarna porzeczka i rokitnik. Co je łączy? To polskie superowoce, które kryją w sobie niesamowite właściwości.
5 faktów o sokach pasteryzowanych
Wśród licznych warzywno-owocowych przetworów, warto zwrócić uwagę na soki, w tym na te pasteryzowane, ponieważ to właśnie wokół nich krąży wiele mitów często...
Dietetycy grzmią: łap witaminy, jedz zielone!
Dietetycy grzmią: łap witaminy, jedz zielone! O co tyle szumu? Czy naprawdę warto rozkochać się w zielonych warzywach liściastych?
Gotowanie na kilka dni – jak robić to tanio, oszczędnie
Jak zaoszczędzić w kuchni? Jak gotować tanio i oszczędnie? Z przeprowadzonych przez UCE Research analiz wynika, że obecnie już 60 proc. Polaków oszczędza na...
Zamiast kupować suszoną, wyhoduj własną aromatyczną miętę. To łatwe
Mięta to wyjątkowo popularne zioło, które najczęściej kupujemy suszone, w torebkach. Jednak, zamiast ją kupować, miętę można wyhodować. Jest ona łatwa w...
Sezon na maliny i czereśnie już za chwilę. Jak pozbyć się robaków z owoców?
Robaczywe owoce odbierają apetyt, niestety w sezonie bardzo łatwo o różne szkodniki w czereśniach, wiśniach, malinach oraz innych owocach jagodowych. Żerowanie...
Witamina B12 – wiesz, że najprawdopodobniej cierpisz na jej niedobór?
Witamina B12. Zalecana do suplementacji szczególnie kobietom w ciąży, często pomijana w diecie zwykłych ludzi. Trochę jakby zapomniana, trochę niedoceniana. Ale...
Dodano 4 godziny temu w kategorii Ubezpieczenia
Dodano 3 dni temu w kategorii Budownictwo przemysłowe
Dodano 3 dni temu w kategorii Winiarnia
Dodano 4 dni temu w kategorii Aplikacje mobilne