Nasza Loteria

Masło z awokado z dodatkiem limonki. Proste i pyszne [PRZEPIS]

mad
Zdrowe i pyszne masło z awokado.
Zdrowe i pyszne masło z awokado. Fot. Paulina Nosek
Awokado to coraz popularniejszy owoc (nie warzywo!) na naszych stołach. Powód? Posiada wiele cennych walorów, Aztekowie nazywali je nawet „masłem Boga”. No właśnie – jak zrobić masło z awokado? Zobaczcie przepis!

Masło z awokado – przepis. Awokado jest źródłem korzystnych tłuszczów roślinnych w naszej diecie. Czy wiecie, że to daleki kuzyn...gruszki?Jest bogate w witaminy i minerały. Zobaczcie przepis na zdrowe masło z awokado naszej Czytelniczki Pauliny Nosek.

Masło z awokado.
Masło z awokado. Fot. Paulina Nosek

Składniki

  • 2 bardzo dojrzałe awokado Hass
  • 1/2 soczystej limonki
  • łyżeczka morskiej soli

Wykonanie
Awokado przeciąć na pół, wyciągnąć pestkę, wydrążyć miękki miąższ i wrzucić do malaksera. Dodać sok z limonki i sól. Masło trzymać w zamkniętym słoiczku, w lodówce do 48 godzin.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chleb z ziarnami

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska