Masło z awokado – przepis. Awokado jest źródłem korzystnych tłuszczów roślinnych w naszej diecie. Czy wiecie, że to daleki kuzyn...gruszki?Jest bogate w witaminy i minerały. Zobaczcie przepis na zdrowe masło z awokado naszej Czytelniczki Pauliny Nosek.

Składniki
- 2 bardzo dojrzałe awokado Hass
- 1/2 soczystej limonki
- łyżeczka morskiej soli
Wykonanie
Awokado przeciąć na pół, wyciągnąć pestkę, wydrążyć miękki miąższ i wrzucić do malaksera. Dodać sok z limonki i sól. Masło trzymać w zamkniętym słoiczku, w lodówce do 48 godzin.
Zobacz koniecznie!

Chleb z ziarnami
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?