Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Masło z awokado z dodatkiem limonki. Proste i pyszne [PRZEPIS]

mad
Zdrowe i pyszne masło z awokado.
Zdrowe i pyszne masło z awokado. Fot. Paulina Nosek
Awokado to coraz popularniejszy owoc (nie warzywo!) na naszych stołach. Powód? Posiada wiele cennych walorów, Aztekowie nazywali je nawet „masłem Boga”. No właśnie – jak zrobić masło z awokado? Zobaczcie przepis!

Masło z awokado – przepis. Awokado jest źródłem korzystnych tłuszczów roślinnych w naszej diecie. Czy wiecie, że to daleki kuzyn...gruszki?Jest bogate w witaminy i minerały. Zobaczcie przepis na zdrowe masło z awokado naszej Czytelniczki Pauliny Nosek.

Masło z awokado.
Masło z awokado. Fot. Paulina Nosek

Składniki

  • 2 bardzo dojrzałe awokado Hass
  • 1/2 soczystej limonki
  • łyżeczka morskiej soli

Wykonanie
Awokado przeciąć na pół, wyciągnąć pestkę, wydrążyć miękki miąższ i wrzucić do malaksera. Dodać sok z limonki i sól. Masło trzymać w zamkniętym słoiczku, w lodówce do 48 godzin.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kotlety mielone z piekarnika z fetą

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska