Tak gotuje MasterChef! Placki z cukinii na bogato, czyli ze śmietaną, łososiem i koperkiem to popzycja pysznej przekąski Sylwii Ładygi, uczestniczki kulinarnego show MasteChef, autorki bloga Ostra na słodko. Zobaczcie przepis!
Składniki dla 2 osób
- cukinia
- duże jajko
- duża cebula
- ok. 3/4 szklanki mąki pszennej
- sól, pieprz – do smaku
Dodatkowo:
- kwaśna śmietana
- wędzony łosoś
- koperek
Wykonanie
Cukinię trzemy na tarce na grubych oczkach, odciskamy nadmiar soku.
Dodajemy mąkę, jajko, posiekaną drobno cebulę oraz przyprawy.
Dokładnie mieszamy i smażymy na mocno rozgrzanym oleju.
Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy z kwaśną śmietaną, łososiem i świeżo posiekanym koperkiem.
Zobacz koniecznie!

Wideo