Tak gotuje MasterChef! Placki z cukinii na bogato, czyli ze śmietaną, łososiem i koperkiem to popzycja pysznej przekąski Sylwii Ładygi, uczestniczki kulinarnego show MasteChef, autorki bloga Ostra na słodko. Zobaczcie przepis!
Składniki dla 2 osób
- cukinia
- duże jajko
- duża cebula
- ok. 3/4 szklanki mąki pszennej
- sól, pieprz – do smaku
Dodatkowo:
- kwaśna śmietana
- wędzony łosoś
- koperek
Wykonanie
Cukinię trzemy na tarce na grubych oczkach, odciskamy nadmiar soku.
Dodajemy mąkę, jajko, posiekaną drobno cebulę oraz przyprawy.
Dokładnie mieszamy i smażymy na mocno rozgrzanym oleju.
Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy z kwaśną śmietaną, łososiem i świeżo posiekanym koperkiem.
Zobacz koniecznie!
Jak działają oszuści (5) - oszustwo na kartę NFZ
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?