Placki z cukinii na bogato: ze śmietaną, łososiem i koperkiem [PRZEPIS]
opr. Magda Smoleń
Placki z cukinii ze śmietaną, łososiem i koperkiem. Palce lizać! Zobaczcie przepis!
Fot. Sylwia Ładyga
Placki z cukinii to danie, które zachwyci każdego! A podane ze śmietaną i kawałkami łososia to prawdziwy rarytas!
Tak gotuje MasterChef! Placki z cukinii na bogato, czyli ze śmietaną, łososiem i koperkiem to popzycja pysznej przekąski Sylwii Ładygi, uczestniczki kulinarnego show MasteChef, autorki bloga Ostra na słodko. Zobaczcie przepis!
Składniki dla 2 osób
cukinia
duże jajko
duża cebula
ok. 3/4 szklanki mąki pszennej
sól, pieprz – do smaku
Dodatkowo:
kwaśna śmietana
wędzony łosoś
koperek
Wykonanie Cukinię trzemy na tarce na grubych oczkach, odciskamy nadmiar soku. Dodajemy mąkę, jajko, posiekaną drobno cebulę oraz przyprawy. Dokładnie mieszamy i smażymy na mocno rozgrzanym oleju. Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy z kwaśną śmietaną, łososiem i świeżo posiekanym koperkiem.
Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji.
Zaloguj się lub załóż konto
Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.