Placki z cukinii na bogato: ze śmietaną, łososiem i koperkiem [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Placki z cukinii ze śmietaną, łososiem i koperkiem. Palce lizać! Zobaczcie przepis!
Placki z cukinii ze śmietaną, łososiem i koperkiem. Palce lizać! Zobaczcie przepis! Fot. Sylwia Ładyga
Udostępnij:
Placki z cukinii to danie, które zachwyci każdego! A podane ze śmietaną i kawałkami łososia to prawdziwy rarytas!

Tak gotuje MasterChef! Placki z cukinii na bogato, czyli ze śmietaną, łososiem i koperkiem to popzycja pysznej przekąski Sylwii Ładygi, uczestniczki kulinarnego show MasteChef, autorki bloga Ostra na słodko. Zobaczcie przepis!

Składniki dla 2 osób

  • cukinia
  • duże jajko
  • duża cebula
  • ok. 3/4 szklanki mąki pszennej
  • sól, pieprz – do smaku

Dodatkowo:

  • kwaśna śmietana
  • wędzony łosoś
  • koperek

Wykonanie
Cukinię trzemy na tarce na grubych oczkach, odciskamy nadmiar soku.
Dodajemy mąkę, jajko, posiekaną drobno cebulę oraz przyprawy.
Dokładnie mieszamy i smażymy na mocno rozgrzanym oleju.
Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy z kwaśną śmietaną, łososiem i świeżo posiekanym koperkiem.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na Twitterze!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na Twiterze!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polacy się starzeją a miasta wyludniają. Jest raport GUS

Wideo

Komentarze

Komentowanie zostało tymczasowo wyłączone.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Przejdź na stronę główną Gazeta Krakowska
Dodaj ogłoszenie