Placki z cukinii na bogato: ze śmietaną, łososiem i koperkiem [PRZEPIS]

opr. Magda Smoleń
Placki z cukinii ze śmietaną, łososiem i koperkiem. Palce lizać! Zobaczcie przepis!
Placki z cukinii ze śmietaną, łososiem i koperkiem. Palce lizać! Zobaczcie przepis! Fot. Sylwia Ładyga
Placki z cukinii to danie, które zachwyci każdego! A podane ze śmietaną i kawałkami łososia to prawdziwy rarytas!

Tak gotuje MasterChef! Placki z cukinii na bogato, czyli ze śmietaną, łososiem i koperkiem to popzycja pysznej przekąski Sylwii Ładygi, uczestniczki kulinarnego show MasteChef, autorki bloga Ostra na słodko. Zobaczcie przepis!

Składniki dla 2 osób

  • cukinia
  • duże jajko
  • duża cebula
  • ok. 3/4 szklanki mąki pszennej
  • sól, pieprz – do smaku

Dodatkowo:

  • kwaśna śmietana
  • wędzony łosoś
  • koperek

Wykonanie
Cukinię trzemy na tarce na grubych oczkach, odciskamy nadmiar soku.
Dodajemy mąkę, jajko, posiekaną drobno cebulę oraz przyprawy.
Dokładnie mieszamy i smażymy na mocno rozgrzanym oleju.
Odsączamy na papierowym ręczniku i podajemy z kwaśną śmietaną, łososiem i świeżo posiekanym koperkiem.

Rossmann będzie miał silną konkurencję

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie