Kasza kuskus – przepis. Kasza kuskus to bogactwo bezcennych składników odżywczych. Warto po nią sięgać jak najczęściej. Co można z niej zrobić? Nasza Czytelniczka Magda Mentel proponuje kaszę kuskus z tuńczykiem, groszkiem i pomidorem.
Składniki na jedną porcję
- 60 g kaszki kuskus (suchej)
- 150 g tuńczyka w wodzie
- 100 g groszku konserwowego
- pomidor
- sól, pieprz (do smaku)
Wykonanie
Kaszkę wsypać do miseczki, posolić, zalać wrzątkiem. Przykryć i odstawić na około 10 minut. Rozgrzać patelnię. Pomidora umyć i pokroić w małą kosteczkę, wrzucić na patelnię. Dodać odsączonego z wody tuńczyka i zielony groszek. Gdy kaszka kuskus będzie gotowa, również przełożyć ją na patelnię. Posolić i popieprzyć wedle uznania. Podgrzewać na małym ogniu. Gotowe, ciepłe danie przełożyć na talerz.
Zobacz koniecznie!
Ciasto popapraniec
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?