Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na obiad. Pulpety w sosie koperkowym z wiosennym kuskusem [PRZEPIS]

mad
Pulpety w sosie koperkowym z wiosennym kuskusem. Zobaczcie przepis.
Pulpety w sosie koperkowym z wiosennym kuskusem. Zobaczcie przepis. Fot. Aleksandra Faiks
Pulpety w sosie koperkowym z wiosennym kuskusem to pomysł na pyszny obiad.

Pulpety z mięsa mielonego robi się szybko i są bardzo smaczne. Zobaczcie pomysł na obiad naszej Czytelniczki Aleksandry Faiks.

Składniki

  • 600 g mięsa mielonego
  • czerstwa kajzerka
  • cebula
  • jajko
  • mąka do obtoczenia
  • pęczek koperku
  • marchewka
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • łyżka jogurtu
  • szklanka bulionu
  • 150 g kuskusu
  • 3 rzodkiewki
  • czosnek niedźwiedzi
  • pół opakowania fety
  • oliwa
  • przyprawy

Wykonanie
Mięso mielone wymieszać z namoczoną kajzerką, drobno skrojoną cebulką i jajkiem. Doprawić i formować pulpeciki. Obtoczyć je w mące i usmażyć. Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Dodać do niego pokrojoną w kostkę rzodkiewkę, czosnek, fetę i oliwę.
Na maśle podsmażyć poszatkowany koperek, dodać startą marchewkę. Po podsmażeniu zalać bulionem i dodać łyżkę jogurtu. Wymieszać, ale nie doprowadzać do wrzenia.
Usmażone pulpety zalać sosem koperkowym i podgrzać. Podawać z kuskusem.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Instahistorie z VIKI GABOR

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska