https://gazetakrakowska.pl
reklama
Pasek artykułowy - wybory

Pomysł na obiad. Pulpety w sosie koperkowym z wiosennym kuskusem [PRZEPIS]

mad
Pulpety w sosie koperkowym z wiosennym kuskusem. Zobaczcie przepis.
Pulpety w sosie koperkowym z wiosennym kuskusem. Zobaczcie przepis. Fot. Aleksandra Faiks
Pulpety w sosie koperkowym z wiosennym kuskusem to pomysł na pyszny obiad.

Pulpety z mięsa mielonego robi się szybko i są bardzo smaczne. Zobaczcie pomysł na obiad naszej Czytelniczki Aleksandry Faiks.

Składniki

  • 600 g mięsa mielonego
  • czerstwa kajzerka
  • cebula
  • jajko
  • mąka do obtoczenia
  • pęczek koperku
  • marchewka
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • łyżka jogurtu
  • szklanka bulionu
  • 150 g kuskusu
  • 3 rzodkiewki
  • czosnek niedźwiedzi
  • pół opakowania fety
  • oliwa
  • przyprawy

Wykonanie
Mięso mielone wymieszać z namoczoną kajzerką, drobno skrojoną cebulką i jajkiem. Doprawić i formować pulpeciki. Obtoczyć je w mące i usmażyć. Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Dodać do niego pokrojoną w kostkę rzodkiewkę, czosnek, fetę i oliwę.
Na maśle podsmażyć poszatkowany koperek, dodać startą marchewkę. Po podsmażeniu zalać bulionem i dodać łyżkę jogurtu. Wymieszać, ale nie doprowadzać do wrzenia.
Usmażone pulpety zalać sosem koperkowym i podgrzać. Podawać z kuskusem.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska