Pulpety z mięsa mielonego robi się szybko i są bardzo smaczne. Zobaczcie pomysł na obiad naszej Czytelniczki Aleksandry Faiks.
Składniki
- 600 g mięsa mielonego
- czerstwa kajzerka
- cebula
- jajko
- mąka do obtoczenia
- pęczek koperku
- marchewka
- łyżka masła
- łyżka mąki
- łyżka jogurtu
- szklanka bulionu
- 150 g kuskusu
- 3 rzodkiewki
- czosnek niedźwiedzi
- pół opakowania fety
- oliwa
- przyprawy
Wykonanie
Mięso mielone wymieszać z namoczoną kajzerką, drobno skrojoną cebulką i jajkiem. Doprawić i formować pulpeciki. Obtoczyć je w mące i usmażyć. Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Dodać do niego pokrojoną w kostkę rzodkiewkę, czosnek, fetę i oliwę.
Na maśle podsmażyć poszatkowany koperek, dodać startą marchewkę. Po podsmażeniu zalać bulionem i dodać łyżkę jogurtu. Wymieszać, ale nie doprowadzać do wrzenia.
Usmażone pulpety zalać sosem koperkowym i podgrzać. Podawać z kuskusem.
Zobacz koniecznie!

Wideo