Pomysł na obiad. Pulpety w sosie koperkowym z wiosennym kuskusem [PRZEPIS]

mad
Pulpety w sosie koperkowym z wiosennym kuskusem. Zobaczcie przepis.
Pulpety w sosie koperkowym z wiosennym kuskusem. Zobaczcie przepis. Fot. Aleksandra Faiks
Pulpety w sosie koperkowym z wiosennym kuskusem to pomysł na pyszny obiad.

Pulpety z mięsa mielonego robi się szybko i są bardzo smaczne. Zobaczcie pomysł na obiad naszej Czytelniczki Aleksandry Faiks.

Składniki

  • 600 g mięsa mielonego
  • czerstwa kajzerka
  • cebula
  • jajko
  • mąka do obtoczenia
  • pęczek koperku
  • marchewka
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • łyżka jogurtu
  • szklanka bulionu
  • 150 g kuskusu
  • 3 rzodkiewki
  • czosnek niedźwiedzi
  • pół opakowania fety
  • oliwa
  • przyprawy

Wykonanie
Mięso mielone wymieszać z namoczoną kajzerką, drobno skrojoną cebulką i jajkiem. Doprawić i formować pulpeciki. Obtoczyć je w mące i usmażyć. Kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Dodać do niego pokrojoną w kostkę rzodkiewkę, czosnek, fetę i oliwę.
Na maśle podsmażyć poszatkowany koperek, dodać startą marchewkę. Po podsmażeniu zalać bulionem i dodać łyżkę jogurtu. Wymieszać, ale nie doprowadzać do wrzenia.
Usmażone pulpety zalać sosem koperkowym i podgrzać. Podawać z kuskusem.

Od 15 maja bez maseczek, ale tylko na powietrzu

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie