Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na obiad: musztardowa karkówka na patyku [PRZEPIS]

mad
Pomysł na nietypowy obiad: karkówka na patyku.
Pomysł na nietypowy obiad: karkówka na patyku. Katarzyna Jaworek
Przepis na nietypową karkówkę.

Karkówka - przepis. Zamiast zwykłych kawałków karkówki, proponujemy podać ją w nieco inny sposób – na patyku. Przepisem podzieliła się nasza Czytelniczka Katarzyna Jaworek, autorka bloga „Tradycyjna kuchnia Kasi”.

Składniki

  • 60 dag karkówki bez kości
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka papryki słodkiej mielonej
  • 2 szklanki wody
  • 1,5 łyżki musztardy
  • 1 łyżka śmietany 18%
  • 1 łyżka mąki
  • 3 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Wykonanie
Mięso umyć i osuszyć. Karkówkę pokroić w cienkie, podłużne pasy. Na patyczki do szaszłyków nabijać kawałki mięsa. Mięso natrzeć papryką mieloną.
Cebulę pokroić w kostkę. Na oliwie podsmażyć mięso razem z cebulą. Wodę wymieszać z mąką. Wlać do mięsa. Dusić na małym ogniu do miękkości.
Musztardę wymieszać ze śmietaną. Dodać do mięsa. Dusić jeszcze około 5 minut. Sos doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Podawać z kaszą, ryżem lub ziemniakami.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Co włożyć, a czego unikać w koszyku wielkanocnym?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska