Pomysł na obiad. Postne, proste łazanki z kapustą i pieczarkami [PRZEPIS]

mad
Przepis na postne, proste łazanki z kapustą i pieczarkami.

- Łazanki z pieczarkami i kapusta zawsze znikają w okamgnieniu. Proste, nieprzekombinowane dania zawsze dobrze smakują - mówi Katarzyna Skuta z Krakowa.

Składniki

  • większa główka białej kapusty
  • 2 cebule
  • 6-8 pieczarek
  • 300 g makaronu świderki
  • sól, pieprz, kminek mielony
  • łyżka masła
  • tłuszcz do smażenia

Wykonanie

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do dużego garnka z rozgrzanym tłuszczem i dusić pod przykryciem, aż zmięknie i będzie szklista. Z kapusty zdjąć pierwsze liście, resztę poszatkować. Dodawać partiami do garnka, dusić pod przykryciem, często mieszając (można dodać pół szklanki wody, żeby kapusta nie przywierała).

W międzyczasie rozgrzać masło na patelni, dodać pieczarki i smażyć, aż się zarumienią.

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do miękkiej kapusty dodać makaron i pieczarki. Wszystko dokładnie wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i kminkiem.

Zobacz też: Przepisy na dania, które rozgrzewają do czerwoności

Zobacz też: 5 dań kuchni orientalnej, które przygotujesz w domu

Zobacz też: Pikantne naleśniki z kaszą jaglaną

Zobacz też: Wytrawne muffinki z papryką, serem, chili i słonecznikiem

Źródło: Dzień Dobry TVN

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie