https://gazetakrakowska.pl
reklama
MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Pomysł na obiad. Postne, proste łazanki z kapustą i pieczarkami [PRZEPIS]

mad
Przepis na postne, proste łazanki z kapustą i pieczarkami.

- Łazanki z pieczarkami i kapusta zawsze znikają w okamgnieniu. Proste, nieprzekombinowane dania zawsze dobrze smakują - mówi Katarzyna Skuta z Krakowa.

Składniki

  • większa główka białej kapusty
  • 2 cebule
  • 6-8 pieczarek
  • 300 g makaronu świderki
  • sól, pieprz, kminek mielony
  • łyżka masła
  • tłuszcz do smażenia

Wykonanie

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do dużego garnka z rozgrzanym tłuszczem i dusić pod przykryciem, aż zmięknie i będzie szklista. Z kapusty zdjąć pierwsze liście, resztę poszatkować. Dodawać partiami do garnka, dusić pod przykryciem, często mieszając (można dodać pół szklanki wody, żeby kapusta nie przywierała).

W międzyczasie rozgrzać masło na patelni, dodać pieczarki i smażyć, aż się zarumienią.

Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do miękkiej kapusty dodać makaron i pieczarki. Wszystko dokładnie wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i kminkiem.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Kobieta

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na gazetakrakowska.pl Gazeta Krakowska